Сьогодні – останній день знижок на розмитнення “євроблях”: що буде далі

Державна фіскальна служба України повідомила, що 22 лютого – останній день дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів на іноземній реєстрації – і всі відділи митного оформлення працюватимуть у цілодобовому режимі.

“Завдяки своєчасному інформуванню громадян-власників автівок на європейській реєстрації, ажіотажу на пунктах пропуску не фіксується. Черги наразі відсутні, оформлення чекають 225 транспортних засобів”, – йдеться у повідомленні ДФС.

При цьому відомство відзначило, що з 7 по 16 лютого в очікуванні безпосередньо на пункті пропуску знаходилося від 300 до 1 тис. автомобілів, перед пунктами пропуску на в’їзд в Україну – 1,5-3 тис. авто.

“Така ситуація спостерігалася, у першу чергу, на Львівській і Волинській митницях ДФС”, – додали у відомстві.

З початку дії пільгового періоду для розмитнення авто митниці оформили понад 204,7 тис. “євроблях” За них власники сплатили майже 12,8 млрд гривень.

Зокрема, 130,4 тис. авто з іноземною реєстрацією були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення. За їх оформлення сплачено понад 8 млрд гривень.

Із цієї кількості 112,5 тис. – це ті автомобілі, які перебували на території України з порушенням вимог Митного кодексу. За них власники добровільно сплатили майже 957 млн гривень. Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів.

Так, до кінця 22 лютого розмитнити авто можна буде зі знижкою 50%. Із 23 лютого по 23 травня діятиме загальний режим розмитнення — за повною ставкою, передбаченою у законі. Вже з 23 травня власники нерозмитнених автомобілів платитимуть штраф у розмірі 170 тис. гривень.

Які штрафи вводять:

  • за водіння авто на єврономерах – 8,5 тис. гривень;
  • повторне протягом року керування “євробляхою” – 17 тис. гривень і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 гривень;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8,5 тис. гривень;
  • від 20 до 30 діб – 85 тис. гривень;
  • від 30 діб – 170 тис. гривень.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ