В Україні змінили порядок видачі водійського посвідчення

Кабінет Міністрів України вніс зміни до низки постанов, пов’язаних з порядком видачі водійських посвідчень, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл. Про це повідомив начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що зміни вступлять в силу після публікації постанови в Урядовому кур’єрі.

Серед головних нововведень:

Введена відеофіксація складання іспитів із знань ПДР і навичок навчання. Відтепер при здачі практичного іспиту дії кандидата в водії і екзаменатора будуть фіксуватися за допомогою обладнання, яке встановлюватимуть в кожному екзаменаційному авто.
Здати іспит в сервісному центрі можна протягом 2 років після закінчення автошколи. Раніше кандидат у водії міг прийти здавати іспит через 5 років після закінчення автошколи.

Зміни також стосуються діяльності автошкіл. Спростили механізм акредитації установ (фактично автоматична акредитація). Акредитацію проводитимуть регіональні сервісні центри МВС, а не головний. А також скасували необхідність придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв.

Криклій додав, що всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв в закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до здачі іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ