На українських дорогах можуть з’явитися нові повороти

В Україні запропонували проектувати безпечні ліві повороти на трасах із великою інтенсивністю (категорія 1-Б) на одному рівні за прикладом європейських країн.

Автором ініціативи виступило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. У прес-службі органу розповіли про зміни.

Відзначається, що в чинних Державних будівельних нормах (ДБН) встановлено, що на трасах з інтенсивним рухом (більше 11 000 авто на добу) транспортні розв’язки необхідно проектувати на різних рівнях. При цьому, ліві повороти традиційно вважаються найнебезпечнішими.

За підрахунками експертів, їх розміщення на одному рівні дозволить на 50% зменшити кількість ДТП на цих ділянках руху на трасах.

“Безпечні повороти можна виконати, влаштувавши додаткове місце з лівого боку проїзної частини для можливості маневрування авто”, – поділився заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, це не тільки зведе кількість ДТП до нуля, але і позбавить від пробок.

У Мінрегіоні розповіли, що практика влаштування безпечних лівих поворотів вже успішно працює в багатьох країнах Європи і світу, наприклад, в Італії та США.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ