ДФС повідомила, коли почнуть діяти нові штрафи для власників “євроблях”

Нові штрафні санкції за порушення за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту почнуть діяти з 22 серпня 2019 року.

Про це повідомляє сайт ДФС.

Рішення про відтермінування штрафів до 22 серпня ухвалила Верховна Рада в рамках закону від 16 травня 2019 року №2725-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про електронні довірчі послуги”. У пунктах 92 та 93 розділу XXI “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України, а також у пункті 1 розділу II “Прикінцеві положення” Закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України” число 180 замінили на 270.

Таким чином, власники “євроблях” отримали додатковий час для розмитнення своїх автомобілів без посилених штрафних санкцій.

З 22 серпня вступають у разі перевищення дозволеного терміну використання нерозмитненого транспортного засобу на час від 20 до 30 діб передбачено штраф у 85 тис. грн. Якщо термін буде перевищено на понад 30 діб, передбачається штраф у 170 тис. грн або конфіскацію авто.

Крім того, за передачу транспортного засобу, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого ТЗ у комерційних цілях передбачено штраф у розмірі 34 тис. грн (2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ