Ще 90 днів: Зеленський вирішив дати нові поблажки “євробляхерам”

Президент України Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді прийняти законопроект, який би відтермінував штрафи для власників нерозмитнених автомобілів на єврономерах.

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка. За його словами, до президента неодноразово зверталися власники “євроблях”.

“Не всі в нашій країні, на жаль, досить заможні, щоб їздити на нових автомобілях. У зв’язку з цим президент звернувся до парламенту з пропозицією розглянути законопроект, який відстрочить застосування штрафних санкцій до тих людей, які не встигнуть розмитнити автомобіль на так званих єврономерах. Пропозиція поки звучить про 90 днів відстрочки застосування штрафних санкцій”, – пояснив він.

Рябошапка додав, що напротязі цих 90 днів новий парламент і новий уряд запропонують механізм, яким чином врегулювати цю проблему.

“Я повинен сказати, що за інформацією наших колег з Мінінфраструктури та МВС сьогодні в Україну було завезено від 600 до 800 тис. автомобілів, які досі нерозмитнені. Те, що проблема болюча – про це говорять люди. Тому президент вирішив звернутися до парламенту з вимогою прийняти цей закон”, – підсумував він.

Нагадаємо, що власників “євроблях” почнуть штрафувати вже 22 серпня.

Які штрафи введуть:

  • за водіння машини на єврономерах – 8500 грн;
  • повторне протягом року водіння “євробляхи” – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8500 грн;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

Варто зазначити, що під час робочої поїздки Зеленського в Миколаївську область в середу, 17 липня, він поспілкувався з керівником ГО “Авто Евросила” Олегом Ярошевичем. Український лідер пообіцяв активісту, що найближчим часом зробить все для прийняття закону про відстрочку штрафів для євробляхерів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ