OPPO слідом за Xiaomi і Huawei захотіла випустити свій електромобіль

Ринок електромобілів приваблює не тільки автовиробників. Інтерес до нього виявляють і Техногіганти. Уже не перший рік ходять чутки про те, що Apple готує до виходу свій власний електрокар. А недавно стало відомо, що над своїми електромобілями працюють і такі компанії, як Xiaomi і Huawei. А тепер ЗМІ назвали ще один китайський мобільний бренд, який збирається вийти на автомобільний ринок. Мова йде про компанію OPPO.

Інсайдери, близькі до керівництва OPPO, заявили, що компанія активно вивчає питання автомобілебудування. Минулого місяця генеральний директор OPPO зустрівся з представниками китайського автовиробника CATL, який постачає елементи живлення для електромобілів Tesla, а також з фахівцями Китайського автомобільного дослідного інституту. Також OPPO зараз шукає інженерів, які займуться розробками в області автономного водіння і безпілотних алгоритмів. Підготовкою команди фахівців OPPO для роботи над першим автомобілем бренду займеться Го Яньдун (Guo Yandong), головний науковий співробітник, який перейшов в OPPO з Xiaopeng Motors в минулому році.

Джерела зазначають, що автомобільний проект OPPO ще не до кінця затверджений, тому говорити про вихід першого електромобіля бренду занадто рано.





ІНШІ НОВИНИ