Як вибрати зброю для страйкболу?

Якщо ви шукаєте де купити зброю для страйкболу, завітайте в інтернет магазин militarist.ua, де ви знайдете широкий асортимент товарів для цієї гри відповідної якості та за доступною ціною. Але, щоб купити зброю для страйкболу, потрібно визначитися з її моделлю. У даній статті ми розповімо як підібрати варіант відповідно до Ваших переваг і фінансових можливостей.

Автомат, снайперська гвинтівка або кулемет?

Як вибрати страйкбольну зброю? Багато хто хоче відразу ж бути снайпером і кулеметником. Не поспішайте, адже це специфічні ролі та невдалий старт може відштовхнути Вас.

Подивіться статистику купівлі першої страйкбольної зброї, накопичену більш ніж за 5 років:

  • 91% користувачів обирають автомат
  • 5% – снайперську гвинтівку
  • 3% – кулемет
  • 1% – пістолет

Страйкбольний автомат – найбільш універсальна зброя в страйкболі. Почавши з нього, можна потім без проблем змінити ствол, зрозумівши всі особливості гри.

Який автомат вибрати?

Незважаючи на вищенаведену статистику розглянемо всі варіанти.

Задайте собі питання: «Яка зброя мені подобається?», «Ким я хочу бути в грі?». Визначтеся зі своєю роллю і виходячи з неї, зробіть вибір зброї для страйкболу.

Якщо ви хочете завжди бути в центрі подій, воювати на короткий час або на середніх дистанціях, виконувати завдання штурмовика, сапера або бійця підтримки – то Вам підійдуть класичні автомати або штурмові гвинтівки.

Для CQB бою в будівлі і на близьких дистанціях відмінно підходять компактні карабіни і пістолети-кулемети.

Кулеметник, що підтримує свій підрозділ під час нападу і оборони повинен мати потужний і надійний кулемет з солідним запасом куль – боєприпасів.

Роль снайпера – одна з найбільш непростих і цікавих в страйкболі. Крім особистих якостей снайпер повинен користуватися ефективним інструментом – добре тюнінгованою снайперською гвинтівкою, що б’є без промаху.

Вибір першої зброї залежить, перш за все, від естетичних уподобань – від впливу фільмів, комп’ютерних ігор, спогадів про термінову службу в армії. Що Вам ближче? Вітчизняні або іноземні зразки? Вибір дуже широкий, тому подумайте як слід:

  • вітчизняний автомат Калашникова АК ;
  • американська штурмова гвинтівка M16 і карабін M4 ;
  • німецька гвинтівка G36 і пістолет-кулемет MP5 ;
  • кулемети РПК, ПКМ і FN M249 ;
  • снайперські гвинтівки СВД, SR-25, M700 і M24 ;
  • спеціальні автомати АС ВАЛ, ВСС Гвинторіз, СР-3М ;
  • пістолети Colt, Beretta, Glock, ПМ, АПС, ПЯ Грач .

Якщо Ви не можете визначитися з вибором, рекомендуємо зупинитися на моделі АК-серії, так як вони більш поширені. Отже “калаша” легше перепродати і з ними легше знайти майбутню команду.

Який тип страйкбольної зброї зручніший?

По принципам дії страйкбольна зброя ділиться на три види:

  • електропневматична (AEG) ;
  • газова (greenGas, co2);
  • спрінгова.

Електропнематична – найпоширеніша. Це найкраще, що може дати страйкбол для новачка. ЕПО легко обслуговувати і використовувати. Переважна кількість гравців в страйкбол використовують сме її.

Газові моделі страйкбольної зброї використовують для пострілу енергією газу одного з типів. GreenGas (грінгаз) – газ на основі пропану, чутливий до температури, заправляється з великих балонів. Вуглекислий газ CO2 могутніший і зручніший в експлуатації, так як заряджається 12 грамовими балончиками.

Спрінг (від слова spring – пружина) – це страйкбольне озброєння, в якому перед кожним пострілом необхідно звести пружину вручну. Такі екземпляри дуже невибагливі, завжди готові до стрільби, рідше ламаються і не вимагають наявності акумуляторів або газу. Істотним мінусом є скорострільність.

Які виробники страйкбольної зброї бувають?

Бренд впливає на вартість зброї. Чим відоміший виробник – тим вищою є вартість, але часто також вищою є якість і міцність зброї.

Якщо хочете купити дешево зброю для страйкболу, але не сильно втратити в якості – зверніть увагу на повністю металеві моделі від компанії Cyma (і АК, і М-серії). Найбільш автентичні страйкбольні автомати Калашникова виробляють фірми E & L і LCT. Широкий модельний ряд якісної зброї є у тайванської компанії G & G. Елітні автомати M-серії виробляють G & P і King Arms.





ІНШІ НОВИНИ