Кросівки для тенісу: як правильно вибрати

Природно, що для занять спортом необхідно мати відповідне взуття. Таким чином, і теніс передбачає наявність спеціальних кросівок, купити які можна в інтернет-магазині товарів для тенісу за посиланням tennisgo.com.ua/tennis/krossovki. І щоб не помилитися з вибором, в даній статті ми розберемося в тому, як правильно вибрати чоловічі або жіночі кросівки для тенісу.

За якими критеріями треба вибирати кросівки для тенісу?

Щоб правильно вибрати взуття для занять тенісом, необхідно звертати увагу на наступне:

  • покриття корту;
  • особливості будови стопи;
  • сезон;
  • виробник.

Дуже важливо розуміти, який тип стопи у людини, яка планує займатися тенісом. Існує три різних типи в залежності від того, на яку сторону взуття Ви наступаєте під час ходьби:

  • Ideal – наступання посередині;
  • Pronated – наступання на внутрішню сторону;
  • Supinated – наступання на зовнішню сторону.

Особливості кросівок для тенісу

Особлива увага взуттю для тенісу приділяється з тієї причини, що даний вид спорту передбачає постійне навантаження на стопу і на гомілку, а взуття повинно виконувати захисну функцію. У кросівках, які передбачені для занять тенісом, є вставка між ступнею і п’ятою.

Саме взуття може бути виготовлене ​​з натуральних або якісних штучних матеріалів. Щоб вага самого взуття була не надто великою, в ній передбачаються спеціальні вставки. Якщо ви стоїте перед вибором кросівок, то краще зупинитися на натуральних тканинах через їх експлуатаційні і естетичні характеристики.

Важливим елементом також є і устілка, так як саме вона є захистом для стопи під час ударів при стрибках. Зазвичай устілки у взутті для тенісу виготовляються зі спеціальних гелів, а по всій довжині товщина устілки може змінюватися. Для захисту п’яти під час різких рухів устілка має вигнуту форму.

Передня частина кросівок виготовляється з дихаючих матеріалів. Крім того, таке взуття повинне обов’язково захищати пальці спортсмена. Для цього на носках кросівок встановлюється спеціальний захист. Важливо підбирати правильний розмір взуття, щоб стопа відчувала себе максимально комфортно. Фахівці радять вибирати кросівки, довжина яких перевищує довжину стопи на 1,5 см.





ІНШІ НОВИНИ