Особливості відпочинку в Єгипті

Єгипет – чудове місце для відпочинку всієї сім’ї: можна і в морі поплавати, і на стародавні пам’ятки подивитися, і рибками в коралових рифах помилуватися. А якщо тут придбати ще й гарячий тур, можна не тільки гарно відпочити, а ще й суттєво зекономити.

Єгипет – країна стародавніх пірамід на березі Червоного і Середземного морів. Основна частина країни знаходиться на Африканському континенті, а інша частина – в Азії.

Близько 95% території країни займає пустеля. Все життя зосереджене на берегах найбільшої річки в світі – Нілу, а також на узбережжі Червоного і Середземного морів.

Погода

Сезон в Єгипті триває цілий рік. Температура повітря влітку може перевищувати 40 градусів, вода близько 30 градусів, як парне молоко. Найтепліший місяць в році – серпень. Взимку прохолодніше: у січні повітря може прогрітися до 23, а вода – до 21 градуса. Найхолодніший місяць в році – лютий.

Готелі

Єгипетські готелі залучають сотні туристів своїми цінами. Тут дійсно величезний вибір готелів на будь-який смак і гаманець. Можна вибрати розкішний готель 5 – ти зірковий готель з харчуванням «все включено» або ж тільки зі сніданками. Можна купити тур в економний тризірковий готель на напівпансіон або взагалі без харчування, якщо добре знаєте країну або вже бували тут. Ось сторінка, на якій ви зможете більш детальніше ознайомитись з готелями та пропозиціями для відпочинку в Єгипті.

Курорти

Найвідоміші єгипетські курорти – Хургада і Шарм-ель-Шейх. До них літають прямі чартерні і регулярні рейси. Крім того, бувають прямі перельоти до Марса-Алам – наймолодшого курорту, який знаходиться в 200 км на південь від Хургади. У багатьох готелях Хургади і Шарм-ель-Шейха є власні аквапарки, відвідати які гості готелю можуть безкоштовно. Зірковість готелів Єгипту приблизно відповідає зірковості готелів Туреччини, Тунісу та інших південних країн, але нижчі за європейські стандарти.

Що подивитися

Перше і єдине зі збережених Семи чудес світу знаходиться в Єгипті, це знамениті піраміди. На плато Гіза, яке раніше було окремим містом, а тепер вже є околицею Каїра, розкинулися три величезні піраміди і сфінкс. З’їздити на екскурсію в Каїр можна і з Хургади і з Шарм-ель-Шейха: час у дорозі однаковий, приблизно 6 годин.

Ще одна популярна екскурсія для любителів старожитностей – це Луксор, там можна подивитися Карнакський храм і місто мертвих з численними гробницями, частина яких знаходиться ще в стадії розкопок.

Море і дайвінг

З красою Червоного моря можуть зрівнятися хіба що далекі і дуже недешеві Мальдіви. Можна вибрати готель з відповідним заходом в море і коралами. Якщо більше подобається піщаний вхід, то краще купувати тур в Хургаду. А якщо цікавлять рибки і корали як в кіно, то рекомендуємо Шарм-ель-Шейх або Марса-Алам.

Дайвінг в Єгипті – одна з визначних пам’яток, не менш відома, ніж піраміди. Практично в кожному готелі є свій дайв-клуб. А для тих, хто не хоче занурюватися в морську безодню, існує сноркелінг – плавання з маскою і трубкою по поверхні моря, рибки і корали теж буде чудово видно.

Кухня

Кухня Єгипту схожа на кухні всіх арабських країн. Страви готуються з великою кількістю ароматних спецій, основа – боби і рис. З національних страв варто спробувати голубів з рисом, кускус, рагу з баранини і овочів, тушковані боби з оливковою олією.

У ресторанах в місті завжди можна замовити свіжоспійману рибу або морепродукти, які виставляються на лід при вході для залучення клієнтів.

У готелях кухня європейська, на шведському столі зазвичай пропонуються салати, м’ясо, курка і риба з декількома видами гарнірів. Дуже смачні нудотно-солодкі арабські солодощі, фініки і гуава. У спеку чудово освіжає чай каркаде, який має червоний колір і кислуватий смак. Воду з крана пити не можна, але нею можна мити фрукти і чистити зуби.

Що привезти

З покупок найцікавіші ароматичні масла, кам’яні статуетки єгипетських богів, вироби з золота і срібла в національному стилі, одяг з бавовни, шкіряні вироби, папіруси, кальяни і тютюн для них, спеції, чай і кава місцевого виробництва. Всі ці речі можна купувати і в готелі, і в крамницях під час прогулянки в місті, і на ринках. Торгуватися обов’язково! На сході вважається, що якщо людина не торгується, то вона не заробила свою знижку.

Якщо хочеться купити щось більш європейське, покупки можна зробити в магазинах безмитної торгівлі, розташованих в аеропортах і в самій Хургаді. У магазині Хургади покупки можна здійснювати протягом доби після прильоту при наявності паспорта та посадкового талона.

Гроші

При поїздці в Єгипет зазвичай найзручніше брати з собою готівку, а саме американські долари. Карткою розплачуватися можна далеко не скрізь і це не завжди безпечно. Національну валюту Єгипту купувати не завжди зручно і можливо. А ось американськими доларами розплатитися можна майже скрізь і ввозити-вивозити їх можна без будь-яких проблем.





ІНШІ НОВИНИ