Особливості вибору жорстких дисків для відеоспостереження

Будь-яка система відеоспостереження, будь то єдина телекамера біля входу в магазин або цілий комплекс записуючих пристроїв в банку, вимагає постійного звернення до накопичувача для запису і читання відеоданих. Звичайні жорсткі диски для персональних комп’ютерів не призначені для таких навантажень, що в рази скорочує термін їх роботи. Спеціально для систем відеоспостереження були розроблені жорсткі диски для безперервного запису, придбати які можна за посиланням http://hikvision-shop.com.ua/komplektuyushchie/zhestkie-diski/. Крім можливості цілодобової роботи, диск для відеоспостереження адаптований до нестабільної напруги. Ці та багато інших особливостей спеціальних жорстких дисків роблять їх незамінними пристроями для створення повноцінної системи відеоспостереження.

Характеристики та вибір жорстких дисків для відеоспостереження

Частою причиною несправностей при роботі системи відеоспостереження стає неправильний вибір жорсткого диска для зберігання записуваної інформації, тому при покупці необхідно в першу чергу приділяти увагу його характеристикам.

Основним параметром, який вирізняє жорсткі диски для відеоспостереження від звичайних вінчестерів, є оптимізованість для інтенсивної роботи в режимі 24х7х365, адже запис відеоспостереження на диск, на відміну від, наприклад, роботи домашнього комп’ютера, проводиться цілодобово. Така можливість дозволяє диску ефективно працювати з системою відеоспостереження і продовжує термін його служби при високих навантаженнях.

Безперервні запис і відтворення зображення тягнуть за собою нагрівання диска, який, поряд з високими навантаженнями, може негативно вплинути на продуктивність і термін служби. Тому не менш важливою характеристикою є температура диска в робочому стані. Одна з можливостей зниження цього параметра – зниження споживання струму.

Особливості роботи спеціалізованих накопичувачів

Крім основних перерахованих характеристик, жорсткий диск, який використовується для відеоспостереження, повинен мати такі можливості:

  • підтримка запису зображення з камер високої чіткості;
  • трансляція відеопотоків з декількох HD-камер;
  • архівування відеозаписів;
  • швидкий доступ до архівних даних в разі потреби;
  • висока надійність пристрою;
  • сумісність з виробами провідних виробників чіпсетів і корпусів (можливість легко інтегрувати жорсткі диски в уже наявні системи);
  • низьке енергоспоживання;
  • усунення помилок, щоб уникнути появи обривів потоку зображення.

Правильний накопичувач для своїх завдань

Перед тим, як придбати жорсткий диск, потрібно виявити вимоги, яким він повинен відповідати. Для спрощення інтеграції в комплекс необхідно врахувати сумісність пристрою з камерами системи відеоспостереження. Якщо будь-яка з встановлених камер не пройшла перевірку на сумісність, то інформація з неї просто не буде сприйматися вінчестером.

Для підбору ємності жорсткого диска потрібно визначити, яка кількість камер буде входити в систему, а також яка якість відеопотоку буде. Крім того, при виборі слід врахувати кількість відсіків для дисків, інтерфейс системи і її середовище.

Залежно від масштабів системи вона може припускати від одного до декількох десятків дисків. Зі збільшенням їх числа зростає і вироблена ними вібрація, тому для систем з декількома дисками в одному масиві потрібні пристрої з мінімальним рівнем вібрації і застосуванням спеціальних технологій її гасіння.

Ще одним параметром, який часом сильно різниться у виробників жорстких дисків для відеоспостереження, є енергоспоживання. З економічної точки зору вигідніше вибрати диск з низьким енергоспоживанням, особливо коли в системі є не один накопичувач.





ІНШІ НОВИНИ