Як мотивувати дитину розвивати розумові здібності

Бажання батьків розвивати розумові здібності дитини зрозуміле. Всі ми бажаємо своїм дітям добра, хочемо дати їм все, що допоможе в майбутньому домагатися великих цілей. Але для розвитку інтелекту учня одних благих намірів мало. Потрібно ще правильно мотивувати – знайти такі аргументи і засоби, які б запалили в крихті жвавий інтерес до навчання, як можливість розвиватися і здійснювати свої мрії.

Розвиток розумових здібностей дітей дошкільного віку: чому це так важливо?

Дошкільний розвиток дитини важливий з тієї простої причини, що в цей період формується дитяча самосвідомість, світогляд, дитяча особистість. А значить, у малюка формується ставлення до різних речей, в тому числі, і до навчання. Учень набуває поведінкові звички, які або стануть фундаментом для стрімкого різнобічного розвитку, або будуть гальмувати будь-яку активну діяльність і перешкодять добитися успіху.

Наше завдання – мотивувати розумовий розвиток майбутнього школяра, оскільки від мотивації залежить і захопленість заняттями, і відповідальність, і результати.

Якщо розвивати дитячий розум з самого раннього дитинства, можна розкрити такі здібності, про які ви навіть не підозрювали. Наприклад, розвиваючи уяву, ми стимулюємо творче мислення малюка, створення у нього нових ідей. Розвиток логічного інтелекту дозволяє реалізовувати ідеї. І творчий, і раціональний підхід важливий у вирішенні складних завдань з математики, важливих життєвих ситуацій.

Які методи мотивації допомагають підвищити розумову здатність дитини?

Для кожного учня дієвими будуть різні методи стимулювання до навчання. Вони залежать від того, до чого саме сприйнятлива дитина, чим її можна зацікавити. Ось кілька порад психологів і педагогів,які успішно практикують різні прийоми мотивації:

  1. Використовуйте дитячі інтереси, улюблені заняття для розвитку тих чи інших здібностей. Наприклад, рахуванню можна вчити не по таблиці множення, а на рахівницях, іноземні слова запам’ятовувати за допомогою пісень і віршів і т.п.
  2. Говоріть про школу і навчання тільки в позитивному ключі, допомагайте учневі побачити позитивні сторони навчання.
  3. Пояснюйте особливості шкільного життя, правила взаємодії між учнями і вчителями, інші принципи навчання, щоб школяр реально оцінював ситуацію і йому легше було влитися в навчальний процес.
  4. Розширюйте дитячий кругозір. Створюйте можливості і вчіть їх використовувати (нові види діяльності, розвиваючі курси для дітей).
  5. Розширюйте коло спілкування, щоб малюк познайомився з різними формами суспільного (соціального) життя і навчився в ньому адаптуватися.
  6. Акцентуйте увагу на досягнутих малюком успіхах, заохочуйте його старанність.

На перший погляд, всі ці засоби не пов’язані з розвитком інтелекту. Але в реальності навички спілкування, загальне уявлення про навколишній світ, підтримка батьків, початковий настрій, з яким учень відправиться на уроки, мають величезний вплив на результати навчання.

Мотивуємо і розвиваємо розумові здібності дітей дошкільного віку в Школі Соробан®

Якщо ви хочете досягти дійсно великих результатів в розвитку, не можна пройти повз ці унікальні розвиваючі курси для дітей. Соробан® спеціалізується на розвитку дітей старшого дошкільного віку та молодших школярів (5-11 років). Напрям навчання – ментальний рахунок, проте методика сприяє комплексному розвитку правої і лівої півкуль, допомагає розкрити дитячий потенціал інтелекту, талантів з високою часткою ефективності. У команді Школи Соробан® працюють педагоги, які відмінно знають, яку користь приносить мотивація для розвитку мозку. Принципи мотивації до навчання закладені в саму програму курсів.





ІНШІ НОВИНИ