Коли варто видаляти зуби мудрості

Зуби мудрості починають рости тоді, коли вже сформовані ряди зубів верхньої та нижньої щелепи. Орієнтовно це відбувається з 17 років. Трапляються випадки, коли зуби мудрості прорізуються лише у 25 років. А буває, що й взагалі не виростають.

Саме ці зуби називають «проблемними», і багато хто з лікарів радить їх узагалі видаляти. Адже «вісімки» не беруть участі у процесі жування, а отже, фактично не виконують свого прямого призначення. Та й через незручність розташування неможливо забезпечити їхню гігієну, що загрожує появою карієсу, який може перекинутися на сусідні здорові жувальні зуби. Але не всі стоматологи підтримують думку про видалення. Деякі вважають, що зайве хірургічне втручання не потрібне, якщо зуби не спричиняють дискомфорту. Тому в кожному конкретному випадку вирішувати доцільність видалення зубів має спеціаліст. І зробити це він може після огляду пацієнта.

У стоматологічній клініці Porcelain, наприклад, пацієнтів з такими зверненнями не просто оглядають лікарі-хірурги, а роблять їм повне сканування щелепи, аби визначити стан зубів мудрості й прилеглих до них зубів, та здійснити раціональне хірургічне втручання. Докладніше про процедуру можна прочитати за посиланням https://porcelain-dent.com.ua/ru/service/hirurgija/extracting-wisdom-teeth.

Коли доцільно видалити «вісімки»

Дантисти одностайно стверджують, що видаляти «вісімки» варто за таких обставин:

  1. Зуби мудрості вражено карієсом. У такому разі їхнє лікування незручне й по суті недоцільне, оскільки збереження «вісімки» не вплине на жування, а подальшу гігієну їм важко забезпечити.
  2. Зуб, який неправильно розташований в зубному ряду чи в кістці. Прорізування такого зуба може призвести до скупчення зубів або їхнього травмування.
  3. Ретинований зуб. Той, що не може прорізатися повністю або частково. Може бути прикритий тканиною ясен і непокоїти пацієнта. Часто над таким зубом розпочинаються запальні процеси.
  4. Вирівнювання зубного ряду брекетами. У цьому разі ортодонт має визначити, наскільки «вісімки» заважатимуть зубам зміщуватися. Найчастіше їх таки радять позбутися.

Як видаляють зуби мудрості в клініці Porcelain

Операцію здійснюють лише досвідчені хірурги. До того ж немає єдиного алгоритму видалення. Щодо кожного випадку ухвалюється індивідуальне рішення. Обов’язковою для такого втручання є місцева анестезія. Також пацієнт може обрати процедуру «медичний сон», у який вводять за допомогою американського газу Севорану. За кілька годин такого сну лікарі здійснюють стільки маніпуляцій, скільки б довелося робити протягом 4–5 відвідувань кабінету.

Після видалення «складних» зубів пацієнту забезпечують медикаментозний супровід. А за тиждень обов’язково оглядають місце операції й знімають шви.

Усі ціни на маніпуляції можна дізнатися на сайті клініки. Там само й подивитися, які лікарі здійснюватимуть процедуру.





ІНШІ НОВИНИ