Як вибрати надійний сервіс МФО?

За даними Міністерства фінансових послуг на даний момент в Україні налічується близько 900 офіційно зареєстрованих організацій, що надають послуги мікрокредитування. У їх числі – 300 сервісів онлайн-кредитування, робота яких здійснюється виключно через інтернет. Для прикладу оформити кредит в Дніпрі можна за посиланням https://vsecrediti.in.ua/goroda/kredit-v-dnepre/.

Велика кількість пропозицій на ринку швидких кредитів буквально зобов’язує потенційного клієнта виважено підходити до вибору компанії-кредитора і оцінювати можливі ризики.

Щоб з’ясувати, як сервіси кредитів до зарплати підходять до питання захисту інформації та наскільки безпечно залишати особисті дані в сервісах інтернет-кредитів, ми звернулися в один з ТОП-сервісів онлайн-кредитування на українському ринку – “ВсіКредити”.

Фахівці даного сервісу розповіли, як зрозуміти, що перед вами реальний, офіційно зареєстрований сервіс онлайн-кредитування, і назвали критерії, які відрізняють офіційну організацію від нелегальної.

Яка інформація повинна бути на сайті кредитора?

Згідно із законодавчими вимогами, на сайті сервісу повинна міститися наступна інформація:

  • правова інформація – ліцензія і дозвіл на надання відповідних послуг;
  • фінансова звітність, реквізити, контакти і юридична адреса компанії;
  • договір позики, з яким користувач може ознайомитися попередньо, до прийняття рішення про співпрацю;
  • максимальна річна ставка.

Якщо на сайті обраної компанії відсутній хоча б один з перерахованих пунктів або є нюанси, які викликають сумніви, ви можете перевірити ліцензію і правову інформацію про компанію на сайті Міністерства фінансових послуг України.

Онлайн-сервіси – приваблива сфера для шахраїв, тому важливо переконатися, що ви вибрали офіційну мікрокредітну організацію, яка підпорядковується законодавству і може гарантувати безпеку і збереження даних.

Чи безпечно вказувати CVV-код банківської картки?

При зверненні в офіційно зареєстрований сервіс, який має ліцензію та дозвіл на кредитування – прив’язка банківської карти є абсолютно безпечною процедурою. Але вкрай важливо попередньо впевнитись в наявності ліцензії та правомірності дій компанії.

Підведемо підсумок

Виходячи з наданої інформації, можна зробити висновок, що онлайн кредит – безпечна процедура, яка не несе ризиків для позичальника. Але тільки за умови звернення до офіційно зареєстровану організацію.

При виборі організації-кредитора, ми рекомендуємо уважно прочитати договір позики, детально вивчити правову і юридичну інформацію на сайті та обов’язково ознайомитися з механізмами забезпечення безпеки і збереження даних клієнтів.

Так, ви збережете особисті дані в безпеці і зможете вберегти себе від нелегальних кредиторів.

 





ІНШІ НОВИНИ