Що таке МФО? І чим МФО відрізняються від банків?

З кожним роком до послуг мікрофінансових організацій звертається все більше людей. Пов’язано це зі спрощеною процедурою кредитування і оперативністю розгляду заявки на позику. На сьогоднішній день МФО представляють серйозну конкуренцію для банків, так як багато людей вважають за краще взяти позику без зволікань і тривалого очікування відповіді на заявку.

Що таке мікрофінансова організація?

Мікрофінансова організація представляє собою комерційну або некомерційну установу, яка не є банком, але може видавати кошти. Гроші до зарплати в МФО може отримати будь-який громадянин на різні потреби. Крім того, до послуг МФО дуже часто звертаються приватні підприємці та організації, які відчувають потребу в позикових коштах для відкриття або розширення бізнесу.

Мікрофінансові організації – це невеликі компанії, які не мають зв’язку з банківськими нормативами. Вони не залучають кошти населення, не відкривають вклади. Але в них кожен бажаючий може отримати грошові кошти для реалізації своїх планів. Це може бути покупка автомобіля, побутової техніки, тимчасово нестабільна життєва ситуація. У МФО гроші видають швидко, без пред’явлення численних документів.

Крім того, багато мікрофінансових організацій видають позики на інтернет-майданчиках. Будь-яка організація може створити свій сайт і видавати гроші через нього. При цьому людині потрібен тільки доступ в Інтернет, документ, що засвідчує особу і мобільний телефон. Коли терміново потрібні кошти, то в банк звертатися практично безглуздо, так як розгляд заявки в середньому займає 3-7 днів. У деяких випадках час очікування підтвердження або відхилення заявки може затягнутися до декількох тижнів.

Якщо Ви терміново відчули потребу в грошах, то в МФО можна отримати швидкий кредит онлайн. Міжнародна фінансова компанія надає фінансову підтримку на найвигідніших умовах.

Основні відмінності МФО від банків

Мікрофінансова організація відрізняється від банку за багатьма параметрами, серед яких:

  • спрощений спосіб кредитування;
  • відсутність забезпечення заставою та поручительства;
  • швидкий розгляд заявки на кредит;
  • робота в онлайн-режимі;
  • індивідуальний підхід;
  • мінімальні вимоги до позичальника;
  • просте, вільне від бюрократичного зволікання оформлення.

Головною відмінністю мікрофінансової організації від банку є спрощена система кредитування. У будь-якій МФО пред’являються ліберальні вимоги до заставного забезпечення. Банки ж не можуть видавати кошти без застави або поручителів.

Оформити онлайн-заявку на кредит може навіть людина, яка залишилась без роботи, так як для отримання позики в МФО не потрібно надавати копії трудової книжки та довідки про доходи. Наприклад, в МФО будь-яка людина може отримати необхідну суму коштів вже через 10 хвилин після оформлення онлайн-заявки. Крім того, можна скористатися спеціальним калькулятором, за допомогою якого можна розрахувати суму позики та відсотки за нею. Прозора угода виключає ризик появи додаткових комісій і відсотків по кредиту.





ІНШІ НОВИНИ