Як вибрати літні шини: поради експертів

Купити літні шини сьогодні можна як в інтернет – магазинах, таких як Шина 365, так і в звичних для нас об’єктах автосервісу. Проте вибір літніх шин, так само як і будь-якої іншої автогуми, вимагає уважності і певного досвіду. На багатьох спеціалізованих інформаційних ресурсах можна ознайомитися з особливостями і перевагами продукції різних брендів, представлених на теперішньому ринку шин. Відгуки, опису, рейтинги – все це служить формуванню об’єктивного уявлення про якісну автогуму. На основі наведеної інформації простіше вибирати покришки для літа, зими, міжсезоння, дотримуючись об’єктивних вимог і індивідуальних побажань.

Автогума для літа

Літні шини мають цілий ряд відмінностей, які проявляються в особливостях протекторного малюнка, конструкції, складі гумової суміші. Зокрема, у порівнянні з зимовою гумою, літня має менш ламельований протекторний малюнок, адже такому типу гуми не потрібно їздити по слизькому льоду і схилах. Вони створені для безпечного водіння на мокрому і сухому дорожньому покритті, тому створюються на основі інших вимог.

І все ж параметри безпеки стосовно до літніх шин теж діють. Зокрема, серйозною проблемою і викликом для рівня компетентності розробників стає їзда в дощову погоду. Для цього протекторний малюнок забезпечується ефективною системою водовідведення, яка включає в себе широкі канали і численні канавки – поздовжні і поперечні. Вони оперативно видаляють воду із зони контакту, перешкоджаючи ризику аквапланування.

У процесі створення літньої гуми використовуються різні технології, покликані забезпечити збереження еластичності при високих температурах. Їзда по розпеченому сонцем асфальту – непросте випробування, яке витримають далеко не всі шини. Саме тому для виготовлення покришок для літа використовується особливий склад гумової суміші, що включає спеціальні компоненти.

Літня гума повинна:

  • відповідати вимогам якості;
  • забезпечувати безпечний рух;
  • зберігати свої властивості в спеку і дощ;
  • сприяти паливній ефективності;
  • забезпечувати відмінну керованість;
  • мати плавний хід і знижений рівень шуму.

Конструкція літніх шин, а також особливості їх компаунда забезпечує безпечне водіння в спеку і дощову погоду. Наявність сіліки в складі гумової суміші дозволяє знизити витрату палива і підсилити зчеплення на сухому асфальті. Система водовідведення допоможе домогтися безпеки на мокрій дорозі.





ІНШІ НОВИНИ