Як вибрати автошколу?

Якісні і дійсно актуальні навички водіння можна отримати тільки в хорошій автошколі, вибрати яку можна на сайті http://autoschool.net.ua/kiev/s/avtoshkola-onega. Однак новачкові з першого погляду важко зрозуміти, в якому навчальному закладі йому дадуть якісні знання та вміння.

Спершу вирішіть: яку задачу ви ставите перед собою? Якщо просто-напросто отримати права, тоді сильно замислюватися про автошколу не потрібно. У будь-якому випадку, на 2-3 раз іспит складають майже всі. Тут і хвилюватися нема про що. Якщо ж ви ставите собі за мету отримання дійсно якісних навичок керування ТЗ і теоретичних знань, то звертатися краще до професіоналів. Як їх розпізнати, давайте розберемося у нашій статті.

Ліцензія

У хорошої автошколи обов’язково повинна бути ліцензія. Це основний документ, без якого навчання є просто неможливим.

Точніше, чогось вас в такій школі, можливо і навчать, але за кваліфікацію інструкторів ніхто не поручиться. Та й водійського посвідчення вам, швидше за все не бачити. Так що не соромтеся попросити показати ліцензію.

Зверніть увагу на термін її видачі. Головне для вас – це щоб її терміну вистачило на весь період вашого навчання. Якщо документів навчальний заклад вам надати не може, то це вельми сумнівне підприємство або навіть шарлатани, які збирають з водіїв гроші, а потім безслідно випаровуються.

Тому висновок простий: в неліцензійний заклад – ні ногою.

Вартість

Багато людей відчувають справжню пристрасть до економії. І заощадити намагаються абсолютно на всьому, включаючи автошколу. Однак, це погана ідея для того, хто хоче бути впевненим у своїх знаннях на дорозі.

Якщо заявлена ​​однією з автошкіл вартість є набагато меншою, ніж у інших навчальних закладів, то це привід насторожитися.

Відгуки

Перш ніж стрімголов бігти записуватися в автошколу, поцікавтеся її репутацією. Це досить просто, достатньо прочитати відгуки в мережі.

Люди в Інтернеті не соромляться у вислюваннях, тому саме тут ви і дізнаєтеся всю «таємницю». Когось десь недовчили, з когось взяли забагато грошей, а комусь інструктор нагрубив.

Якщо у школи занадто багато негативних відгуків, робіть висновки. Якщо занадто багато позитивних і жодного негативного – теж підозріло. Можливо, коментарі проплачені. Або вся критика затерта.

Пам’ятайте, всім людям догодити неможливо, тому навіть у самої хорошої автошколи хоч один негативний відгук, але буде.

Також буде чудово, якщо ви знайдете людину, яка навчався в тій чи іншій школі водіння, і розпитайте її особисто про всі нюанси.

Близькість до домівки

Якщо хороша автошкола знаходиться в безпосередній близькості до вашого будинку, то вам дуже пощастило. Вам не буде потрібно їхати через все місто, а значить, займатися буде зручніше. Однак пам’ятайте, що близькість до будинку – це зовсім не визначальний фактор.

Краще вже вибратися подалі в пошуках по-справжньому вартого навчального закладу, чим полінуватися і отримати сумнівні навички.

Те, чого вас навчать в школі водіння, стане в нагоді вам протягом усього життя. Так що поставтеся до цього питання серйозно.

Устаткування і автопарк

Цей момент також дуже важливий при виборі автошколи. При першому відвідуванні автошколи попросіть показати вам аудиторії, а також майданчик для практичних занять. В навчальних приміщеннях повинні бути різні наочні посібники і плакати. Якщо всього цього немає, то це дуже підозріло. Можливо, звичайно, ви потрапили в офіс автошколи, а самі заняття проходять в іншому місці. Цей момент потрібно уточнити.

Що стосується автопарку, то не лякайтеся, якщо не побачите там нових блискучих іномарок. Повірте, старі «Жигулі» – це такий чудовий тренажер для водія, що після нього будь-яка інша машина здасться надзвичайно легкою в управлінні. Але якщо в автопарку будуть інші машини, це плюс.

Уточніть, скільки часу буде приділятися теоретичним заняттям, а скільки – водінню. Чим більше у вас буде практики, тим краще.

Також подивіться на майданчик, де будуть проходити заняття на автомобілях. Чи є там розмітка? Які елементи руху вчать відпрацьовувати? Це дуже важливо, оскільки при іспиті вам доведеться демонструвати всю свою майстерність.

А нерідко трапляються випадки, коли випускники автошкіл звертаються до приватних інструкторів, і ці професіонали з’ясовують, що єдине, чого навчили їх учнів – їзда по колу.

Інструктори

Читаючи відгуки про саму автошколу, зверніть увагу на те, що пишуть колишні учні про інструкторів. Також можна зайти на сайт самої автошколи. Там часто розміщують інформацію про своїх співробітників. Зверніть увагу на водійський і інструкторський стаж вашого майбутнього наставника.

Якщо по всім відгуками і опису людина вам сподобалась, при візиті в автошколу спробуйте познайомитися з ним.

Яким би професійним не був інструктор, якщо він вам не сподобається в плані особистого спілкування, то і навчання може не заладитися.

Якщо ж і особиста зустріч залишить позитивне враження, попросіть інструктора взяти вас до себе в групу. Керівництво школи, частіше за все, йде на зустріч в цьому плані.





ІНШІ НОВИНИ