Послуги логістики: суть та особливості

За визначенням, поняття «логістика» означає процес управління рухом товарів в процесі діяльності підприємства. Більш простими словами можна сказати, що логістика – це область діяльності, що забезпечує нас необхідними товарами. Транспортні послуги – це послуги, що надаються незалежними компаніями підприємствам бізнесу.  Вони мають на увазі цілий спектр послуг, і серед іншого особливим попитом користуються вантажоперевезення, складські послуги, страхування вантажів, транспортна експедиція і документальне оформлення. Подібні послуги найбільш затребувані в бізнесі.

Великі торгові компанії, приватні підприємці, виробничі компанії – користувачами логістичних послуг є всі перераховані підприємства. І це обгрунтовано: чи варто витрачати кошти на утримання складу, оплату праці працівників – обслуговуючих співробітників, консультантів та менеджерів з логістики, якщо можна повністю довірити процес складської бухгалтерії спеціалізованій фірмі? Варто відзначити, що довіривши процес управління логістикою сторонній компанії, наприклад фірмі Полфрост, підприємець звільнить більше часу для роботи з клієнтами і партнерами, і зможе приділяти більше уваги вирішенню питань збуту і реалізації товару.

Що ж включають в себе «логістичні послуги», якщо розглянути більш уважно це визначення? Організацію доставки залізничним, морським та автомобільним способом будь-якого вантажу в будь-яку країну – легко візьмуть на себе логістичні компанії. При цьому, на протязі всього шляху буде здійснюватися безперервний контроль доставки вантажу, що включає в себе упаковку і маркування, а також зберігання на складах різних країн. Логістична компанія здійснить також і доставку негабаритних вантажів, і комплектних об’єктів: виробничих ліній і навіть цілих заводів. Бізнесменам нададуть можливість фрахту транспортних засобів: поїздів, літаків, суден. Забезпечити виробництво необхідними матеріалами і ресурсами також під силу логістичній організації, причому з максимальною ефективністю і мінімальними термінами.

На підставі всього вищесказаного, можна зробити висновок, що логістичні послуги поділяються на кілька підвидів, серед яких найбільш поширені і затребувані транспортні і складські послуги. Транспортна логістика організовує оптимізацію процесу перевезення вантажів, негабаритних і габаритних. Складська логістика – це оптимізація приймання і зберігання товару на складах, що знижує тимчасові і трудові витрати на зберігання.





ІНШІ НОВИНИ