Мережева сонячна електростанція: принцип побудови

Мережева сонячна електростанція – ідеальний спосіб економії електроенергії.

Мережева сонячна електростанція складається з джерела електроенергії – сонячних модулів і мережевого інвертора, який ретранслює сонячну електроенергію в існуючу централізовану мережу 220 або 380 В. Вже зараз на власній сонячної електростанції можна істотно економити, а в подальшому і добре заробляти. Для того щоб придбати модулі або ж отримати більш детальну інформацію можете завітати на сайт https://joule.net.ua/ua/catalog/sonjachni-batarei.

Мережева сонячна електростанція – це сонячна електростанція, в якій використовується спосіб прямого перетворення сонячного випромінювання в електричну енергію. Основа сонячної електростанції – це сонячні модулі. Вони призначені для перетворення енергії сонця в електричну енергію постійного струму. Класична установка складається з комплекту сонячних модулів, які розміщуються на опорних конструкціях, контролерів заряду, що використовують сонячну енергію для заряду акумуляторної батареї (АКБ) і інвертора, призначеного для перетворення постійного струму АКБ в змінний і передачі його у внутрішню мережу споживача.

Однак, останнім часом, найбільш популярною стала конфігурація енергосистеми, коли сонячна енергія відразу перетворюється в змінну напругу промислової частоти за допомогою мережевого сонячного інвертора (grid-tie inverter). Така схема перетворення на 30-35% більш ефективна, ніж класична. Крім того, існують мережеві сонячні інвертори, які мають ККД близько 98% з МРР трекером на вході, що додатково істотно підвищує енерговиробництво. Таким чином, вся перетворена сонячна енергія подається в загальну лінію споживання всіх навантажень об’єкта електропостачання після вузла обліку для зменшення споживання від вступної електромережі. Система пов’язана з внутрішньою електромережею: при відключенні (плановому або аварії) вступної електромережі, генерація електроенергії від сонячних модулів припиняється.

Істотною перевагою даної системи є відсутність в ній, акумуляторних батарей, найбільш ненадійної ланки в автономній системі з сонячними модулями. Розрахунковий термін служби сонячних батарей і інвертора становить понад 50-ти років. Система функціонує повністю в автоматичному режимі. Вся енергія від сонячних модулів йде на живлення електроустаткування в будинку і використовується пріоритетно, в разі якщо вироблення від сонячних модулів перевищує споживання – надлишки (якщо немає або відключена функція “заборона” у інвертора), надходять у загальну мережу.





ІНШІ НОВИНИ