Магнітно-резонансна томографія

МРТ – це технологія неінвазивного характеру для отримання зображень. За її допомогою можна здобувати тривимірні детальні анатомічні зображення. При цьому вона не має шкідливого для здоров’я людини випромінювання. Магнітно-резонансна томографія часто використовується для виявлення захворювань, діагностики і моніторингу лікування. Такі сучасні МРТ апарати світового рівня, як Vantage Elan 1.5T від Canon Medical Systems, засновані на складній технології, яка збуджує і виявляє зміну напрямку осі обертання протонів, які знаходяться у воді, із якою на 80% складаються живі тканини людини.

Особливості роботи

Для МРТ принцип роботи полягає у наступному. Апарат використовує магніти великої потужності. Під час їхньої активності створюється сильне магнітне поле. Воно змушує протони в тілі відповідно цьому полю. Потім, коли радіочастотний струм пульсує через пацієнта, протони стимулюються і виходять з рівноваги, напружуючись від напруги магнітного поля.

Таким чином стає доступним проведення МРТ голови, колін або будь-яких інших частин тіла. Коли радіочастотне поле неактивне, датчики МРТ спроможні виявляти енергетичні поля, які з’являються під час вирівнювання протонів. Лікарі можуть визначити різницю між різними типами тканин, грунтуючись на цих магнітних властивостях. Саме в цьому і полягає фізичний принцип роботи МРТ.

Сучасні інноваційні розробки компанії Toshiba дозволяють створювати надпотужні системи. Їхня бездоганна робота, майже нескінченні можливості та дуже простий алгоритм роботи роблять дослідження простішими та доступними. До того ж на їхні МРТ ціна повністю відповідає якостям та можливостям апаратів.

Як підготуватися до МРТ обстеження

Якщо ви будете проходити обстеження на МРТ від Canon Medical Systems однієї з таких моделей, як Vantage Titan 1.5T, Vantage Galan 3T або Vantage Titan 3T, можете не хвилюватися за власну безпеку чи точність проведення аналізів. Ці апарати відрізняються великою точністю зображень і отримуваних даних.

Однак, для проведення повністю безпечного обстеження, необхідно трохи підготуватися:

  1. Обов’язково повідомте лікаря про наявність захворювань нирок, печінки, якщо ви нещодавно перенесли операцію, чи є у вас алергічні реакції на продукти харчування або ліки, про наявність астми або вагітність.

  2. Позбавтеся металевих предметів з тіла. Магнітне поле в машині може притягувати метал. Повідомте свого лікаря, чи є у вас такі металеві пристрої, як штучні клапани серця, пірсинг, імпланти, лікарняні насоси, пломби тощо.

  3. Не проходьте МРТ дослідження без призначення лікаря.

Магнітно-резонансна томографія допомагає лікарям дізнаватися про функції нормального, хворого або пошкодженого мозку. Система також використовується в клінічній практиці. Стандартний МРТ, принцип роботи якого використовується для виявлення аномалій в структурі тканини, може також допомогти виявити аномалії в тканинах організму людини.

Лікарі використовують МРТ для оцінки ризиків операції на головному мозку шляхом визначення тих областей, що беруть участь у важливих функціях: мова, рух. Магнітно-резонансна томографія також може бути використана для визначення наслідків пухлин, інсульту, травм голови і головного мозку або нейродегенеративних захворювань.





ІНШІ НОВИНИ