Устаткування для бджільництва

І ось вас можна привітати – ви вирішили зайнятися бджільництвом. Чи буде це виробництво меду в великих обсягах або ви будете займатися цим чисто для себе, для того, щоб покуштувати свого медку? Неважливо. У вас все одно виникне безліч питань, і одним з головних буде: яке обладнання та інвентар вам потрібні?

Пасіка – це не тільки природний масив з вуликами, для повноцінного облаштування буде потрібна велика кількість інвентарю та обладнання, купити яке можна за посиланням https://uleyshop.com/. Це лицьова сітка, димар, стамеска, дріт для оснащення рамок, воскотопка, воскопресс, вощина і медогонка. Також на пасіці необхідні споруди, такі як будиночок пасічника, навіс і зимівник. Розглянемо що і навіщо потрібно пасічнику.

Будиночок пасічника вам буде потрібний для зберігання інвентарю для бджільництва і запасних рамок, там можна здійснювати будь-яку роботу, зберігати документи і записи. Будиночок потрібно опалювати і краще, щоб в ньому було освітлення.

Під навісом можна зберігати габаритний інвентар, що не помістився в будиночку (медогонку, вулик на запас).

Якщо ви живете на території, де переважають суворі зими, тому для зимівлі бджолосімей будуть потрібні зимівники. Вони також повинні опалюватися. Там взимку і будуть зберігатися вулики.

Часто за сезон доводиться перевозити вулики з одного місце медозбору на інше. Для цього буде потрібна кочова будка. Адже пасічнику доведеться жити завжди поруч з бджолами.

Димар – це інвентар, необхідний для підкурювання бджіл, під час їх огляду, дим пригнічує їх.

Стамеска допомагає розсовувати рамки у вулику, щоб очистити його стінки від воску.

Перевезення вуликів та інвентарю можна проводити на пасічному візку.

Медогонка – це пристрій для відкачування меду зі стільників. Вона буває декількох видів, наприклад, четирьохрамочна медогонка дозволяє відкачувати одночасно з чотирьох гніздових рамок. Медогонка є дорогим інвентарем, тому, якщо ви тільки пробуєте свої сили в бджільництві краще позичити медогонку у інших пасічників.

Якщо ви початківець бджоляр, для початку придбайте найнеобхідніше і недороге обладнання, а решта будете купувати в міру необхідності. І пам’ятайте, що інвентар повинен бути завжди справний, в разі його поломки, краще відразу його ремонтувати або замінити новим, адже на пасіці можуть бути різні непередбачені випадки.





ІНШІ НОВИНИ