Підбір посуду для кафе – що потрібно знати початківцю ресторатору?

Процес вибору посуду і розрахунку необхідної кількості інвентарю здійснюється після розробки концепції і фірмового стилю. Початківець ресторатор може як самостійно визначитися з кількістю необхідних для кафе посуду та інвентарю, так і звернутися за допомогою до професіоналів. У другому випадку розрахунок проводиться або на етапі проектування закладу, або після розробки проекту.

Етап підбору посуду та інвентарю також важливий, як і інші віхи відкриття свого закладу. Думка, що посуд для свого кафе можна придбати в найближчому торговому центрі, помилково і веде до зайвих витрат. Особливо часто «за залишковим принципом» займаються інвентарем і предметами сервірування господарі невеликих точок громадського харчування.

На практиці все досить складно. Навіть у найбільших магазинах посуду не завжди є в наявності 50-100 примірників абсолютно однакових наборів. Навіщо так багато? Для кафе на 30 місць брати менше 50-60 наборів посуду безглуздо. Тож якщо ви вирішили придбати професійний послуд, завітайте на сайт https://jv-kontakt.com/catalog/professionalnaya_kukhonnaya_posuda_i_inventar/.

По-перше, при спецобслуговуванні (корпоративи, дні народження, весілля) заклад може приймати по 40-50 чоловік одноразово, всім знадобляться предмети сервірування і інвентар в єдиному стилі.

По-друге, завжди закладається певний відсоток на бій посуду (зазвичай цей показник становить 10%). Навіть професійне, міцне і зносостійке скло (фарфор, кераміка) буде битися гостями і персоналом – це стаття витрат, з якою доведеться змиритися.

Та все це говорить про те, що початківцям рестораторам варто подбати про покупку посуду та інвентарю для кафе заздалегідь, при цьому звертаючись до профільних компаній, що спеціалізуються на продажу посуду для закладів громадського харчування.

Можливий і варіант, коли підприємець-початківець, прагнучи заощадити, купує побутовий посуд для свого закладу. Вигоди тут не буде, як раз навпаки.

Принципова відмінність професійного посуду для обслуговування відвідувачів від побутового в тому, що перший інтенсивно експлуатується, часто миється, піддається нагріванню та охолодженню, серйозним механічним навантаженням. Все це висуває особливі вимоги до його виготовлення.

Тому професійний посуд має довгий термін експлуатації і прийнятний для використання в громадському харчуванні, не змінює свого зовнішнього вигляду і споживчих властивостей з часом. Це ж повною мірою відноситься і до інвентарю. Він повинен бути професійним, як за функціями і стійкості до навантажень, так і по гігієнічним вимогам.





ІНШІ НОВИНИ