Для чого потрібні коректори постави

Часті болі в попереку, хребті, шиї – нерідко це прояв остеохондрозу, неправильної постави, сколіозу, травм. І якщо остеохондроз виникає зазвичай у дорослих людей, то сколіоз починає розвиватися в шкільному віці. В даний час для лікування, виправлення постави, полегшення неприємних симптомів, лікарі рекомендують носити коректори постави: корсети для постави, бандажі, пояси.

У чому полягає лікування

Спеціальним чином розроблені моделі коректорів постави допомагають:

  • фіксувати положення спини в правильному, прямому стані;
  • перерозподілити як треба, навантаження на м’язовий корсет і хребет;
  • зменшити болі від спазмів, напруги, розслабити м’язи;
    зміцнити хребет і м’язи спини.

Яких видів бувають

Коректори розрізняють за кількома параметрами:

  • профілактичні – при легкій формі сутулості, або лікувальні – для лікування сколіозу, остеохондрозу, інших захворюваннях хребта;
  • ступінь жорсткості;
  • розмірами, спектру вирішуваних проблем.

Основні чотири види коректорів наступні:

  1. реклінатори;
  2. грудопоперекового;
  3. магнітні;
  4. електронні.

У чому різниця

Щоб ортопедичні вироби принесли тільки користь, необхідно правильно поставити діагноз у лікаря, і отримати рекомендації для правильного вибору коректора постави у “Медтехніка Львів“. Кожен вид даних виробів призначений для різних діагнозів:

Реклінатори це проста конструкція з двох жорстких перехресних лямок, що надіваються на плечі і фіксують їх. Модель ефективна при невеликому викривленні хребта, є профілактичним засобом.

Грудопоперекового моделі можуть бути, як окремо для грудного отелення хребта, попереку, так і універсальні. Ці корсети для постави вважаються дуже ефективними в лікуванні великого спектра різних захворювань хребта. Являють собою широкий пояс по всій спині від шийних відділів до крижів з елементами жорсткості.

Магнітні мають різну конструкцію, це і фіксація хребта по всій довжині, і розвантаження плечового пояса. Відрізняються моделі наявністю магнітних дисків, смужок, вбудованих в конструкцію, і дають додатковий лікувальний ефект.
Електронні коректори призначені для дітей. У даній моделі вбудований маленький датчик, який посилає звуковий сигнал при кожній неправильній позі дитини. У дітей формується свідоме контролювання правильної постави.

Про що важливо пам’ятати при виборі

Вирішивши придбати коректор постави, ознайомившись з основними їх видами, Вам необхідно купити якісний і сертифікований товар від кращих виробників. Тоді лікування обов’язково буде ефективним.





ІНШІ НОВИНИ