Зарядка MacBook і її особливості

Лептопи Apple MacBook комплектуються адаптерами певної потужності: 45, 60 і 85 Вт. При необхідності зарядка MacBook може бути замінена більш потужним пристроєм. Зворотний варіант не підійде в будь-якому випадку, тому що адаптер з меншою характеристикою потужності не здатний забезпечувати лептоп достатньою енергією.

Однак для більш функціональною роботи ноутбука слід користуватися тільки тією моделлю адаптера, яка визначена виробником. Широкий вибір адаптерів представлений в інтернет-магазині ARC, тому саме тут ви знайдете той пристрій, який потрібен саме вам.

Зарядка MacBook 45 Вт призначена для забезпечення енергії MacBook Air, який має роз’єм MagSafe. У свою чергу, пристрій потужністю 60 Вт використовується для макбуків Pro 15 і 17 дюймів. 85-ватний адаптер підходить для MacBook, а також Pro моделі 13 дюймів. Всі перераховані моделі мають магнітний роз’єм, тому якщо сильно натягнути провід, він легко від’єднується. Така особливість дозволяє запобігти швидкому зношенню кабелю. І вона ж дає можливість забезпечити більш надійне під’єднання до системи.

Адаптери MacBook: види за типом роз’ємів, комплектність і особливості роботи

Виробник макбуків прикладає до кожної конкретної моделі ноутбука адаптер з певним типом роз’єму:

  • Т-подібнним
  • L-подібним
  • MagSafe 2 нового покоління

Будь-яка зарядка для ноутбука Apple включає блок живлення і кабель. У комплект до ноутбуків входить і розетка змінного струму, яка дозволяє під’єднуватися до відповідного джерела живлення в будь-якому можливому місці, де в певний час знаходиться власник лептопа.

Зарядний пристрій забезпечує поповнення енергії літієвого акумулятора не тільки під час використання портативного пристрою. Така функція виконується і тоді, коли лептоп знаходиться в сплячому режимі. Адаптер здатний живити ноутбук і в разі відсутності акумулятора.

Якщо адаптер підключений правильно, в місці роз’єму загоряється світлодіодний індикатор. Він може горіти:

  • жовтим кольором, що вказує на те, що зарядка MacBook в даному випадку заряджає лептоп;
  • зеленим кольором, що свідчить про те, що пристрій повністю заряджений.

Обслуговування адаптерів MacBook

У процесі використання зарядка MacBook може вийти з ладу. Нерідко власники макбуків прагнуть відремонтувати адаптер, хоча виробник стверджує, що функціональність, наприклад, MagSafe 2 не можна відновити. Але існують фахівці, які знаються на конструктивних особливостях таких пристроїв. І при бажанні можна звернутися до них, щоб виконати ремонт адаптерів MacBook. Проте ми не радимо, краще все таки прислухатись до порад виробника, та придбати новий пристрій.





ІНШІ НОВИНИ