Як вибрати ліжко для спальні?

Ліжко – найважливіший елемент меблів і ключова фігура спальні. Незважаючи на те, що зовні багато моделей ліжок схожі між собою, є серйозні відмінності, які відіб’ються на експлуатації і комфорті обраного вами ліжка.

Для початку важливо визначитися з розмірами. Існують ліжка для однієї людини, двоспальні, підліткові і дитячі ліжка. Крім того, ліжка відрізняються розмірами спального місця. Якщо ви завітаєте на сайт https://www.kult-mebeli.com.ua/krovati/, ви побачите, що розміри ліжок істотно різняться. Ширина і глибина найбільших моделей перевищує два метри. Моделі ліжок відрізняються і висотою.

Ліжка виробляють з різних матеріалів – у кожного є свої переваги. Найбільш популярними вважаються МДФ і натуральне дерево. Більш незвичайним матеріалом – метал. Екзотичними – плетені матеріали. Відзначимо, що вихідний матеріал, з якого виготовлене ​​ліжко, безпосередньо впливає на вартість. Однак не варто купувати дешеві моделі в надії, що МДФ, навіть якісний, прослужить десятиліття. Спостерігається пряма залежність між терміном служби і вартістю сировини.

Конструктивно ліжка також відрізняються. Звичайні ліжка – це моделі, які стоять на чотирьох ніжках або панелях, розташованих по периметру або з двох сторін. Крім того, можна знайти ліжка з підйомним механізмом – це більш дорогі моделі, які оснащені спеціальною фурнітурою. Вона піднімає основу з матрацом, звільняючи доступ до ящиків для зберігання сезонних та інших речей. Альтернативою ліжка з підйомним механізмом може стати модель з висувними ящиками, але вони вимагають наявності вільного місця в спальні.

Зовнішній вигляд ліжка – також важливий момент. Зовні ліжко може бути виконане практично в будь-яких відтінках. Крім того, корпус і узголів’я ліжка можуть бути оббиті декоративним матеріалом – штучною або натуральною тканиною, шкірою або екошкірою і так далі.

Зверніть увагу на те, що для максимального комфорту сну необхідно правильно вибирати не тільки безпосередньо ліжка, а й матраци. Матрац підбирається з урахуванням розмірів спального місця, з урахуванням побажань по жорсткості наповнювачів і комфортного верхнього шару.





ІНШІ НОВИНИ