Провід ВВП: характеристики, використання, опис

Характеристики кабелів ВВП

Провід ВВП ділиться на дві категорії за ступенем гнучкості жил. Кабель провід ВВП-1 розрахований для монтажу без будь-яких вигинів, а друга категорія ВВП-2 призначений для монтажу з можливим вигином. Існує також провід ВВП-3, який підходить для стаціонарної електропроводки з помірною кількістю вигинів і ВВП-4, що витримує умови часто повторюваних вигинів. Тип цього кабелю також ділиться за ступенем горіння ізоляційного шару, наприклад ВВП нг (не підтримує горіння). Приставка нгд (LS) говорить про знижену властивість виділення диму, в разі короткого замикання електропроводки.

Якщо ви вирішили купити кабель даного типу для прокладки електропроводки під штукатурку, тоді ваш вибір буде найбільш вірним, а зробити це можна за посиланням https://cabel-opt.com.ua/vvp11/. При цьому неважливо, чи буде зовнішній полівініловий захисний шар чорним, білим або сірим. Головне завдання шару зовнішньої ізоляції – захистити внутрішній провід від пошкоджень і зовнішніх впливів. Тому виробники вибирають для зовнішньої оболонки будь-який колір полівінілхлориду. Сучасний провід ВВП при експлуатації в допустимих умовах, надійно прослужить не менше 15 років.

Використання проводу ВВП

Провід мідний ВВП розрахований для монтажу внутрішньої або зовнішньої електропроводки напругою до 660В. не слід плутати провід ВВГ з кабелем ВВГп, який має плоску форму.

Опис ВВП.

Провід ВВП може складатися з двох або трьох жил перетину різного діаметру – від 1 до 6 кв. мм. Сам провід – мідний, кожна жила поміщена в полівініліхлоридну оболонку і розташована паралельно одна одній. Крім цього, разом жили поміщаються в вінілову оболонку. Подібна технологія робить провід ВВП зручним при монтажі в коробі або в готовій штробі. Ізоляція кожної жили пофарбована в певний колір. Якщо це двожильний кабель, то можуть бути червоно-чорний або коричнево-блакитний кольори. У трьохжильних кабелях ВВП присутні зелений, білий, чорний або жовтий, червоний, синій кольори. Чітких обмежень ДСТу немає, тому кожен виробник вибирає різні кольори.

Ціна на дріт ВВП залежить від ряду факторів, зокрема від кількості струмопровідних жил і їх перетину. В цілому, вартість кабелю доступна кожному, що дозволяє використовувати ВВП практично усюди, де існують відповідні умови для його експлуатації.