Лотки з спіненого полістиролу в пакуванні харчових продуктів

Лотки з спіненого полістиролу (ВПС) можуть використовувати і в рамках виробництва на автоматичному обладнанні, і вручну в торговій мережі. Найчастіше їх використовують в комплексі з ПВХ стрейч-плівкою. Лотки з ВПС прийшли на зміну пластиковим, які мали відносно невеликий асортимент. Як правило, їх випускали в двох різновидах: лоток на 0,5 кг і 1 кг. Такі лотки досить крихкі і тріскаються під впливом низьких температур, також у них відсутня можливість автоматичного пакування товару. Тому виробники врахували недоліки пластикових лотків і представили вдосконалений варіант.

При пакуванні товару в лотки ВПС продукція може фасуватися вручну співробітниками магазину, або упаковуватися автоматично на виробництві. Зовні лотки для пакування вручну і автоматичного фасування практично не відрізняються. Але для того, щоб упаковувати продукцію на обладнанні, лотки були доповнені ребрами жорсткості, тому вони плотніші. Лютки з полістиролу мають невелику вагу, що додає зручності при транспортуванні.

Завдяки спіненій структурі, вони набагато м’якші за пластикові, тому легко усувають ударний і вібраційний вплив. Ця властивість є особливо важливою для клієнтів, які займаються продукцією глибокої заморозки, тому що поглинання вібрацій сприяє забезпеченню збереження продуктів.

Спінені лотки мають широкий асортимент, вивчити який ви можете за посиланням http://mayakpack.com.ua/. Вони можуть бути представлені різними формами і розмірами. Така різноманітність обумовлена широкою сферою застосування. Для кондитерських виробів, м’яса, фаршу підійдуть лотки з полістиролу стандартної прямокутної форми.

Прямокутні лотки не завжди зручні для упаковки курки, тому для цього сегмента продуктових товарів розроблена спеціальна форма, яка дозволяє акуратно упакувати курку. Закруглені краї повторюють форму курки, що дозволяє надати товару привабливого зовнішнього вигляду.

Стандартно лотки випускаються в трьох кольорах: білий, жовтий і чорний. Вибір кольору залежить від продукту, який упаковується. Наприклад, для курки підходить жовта підкладка. Фарш і м’ясо за рахунок свого червоного кольору контрастно виглядають на чорних підкладках. На білих підкладках соковито виглядають зелень, горіхи або овочі.

Лотки з спіненого полістиролу широко застосовуються сьогодні в пакуванні харчових продуктів, дозволяючи одночасно надавати продукції товарного вигляду і виконувати діючі санітарно-епідеміологічні норми (упаковка свіжих продуктів з використанням матеріалів, що всмоктують вологу).

Спінений полістирол – це пластик, виготовлений спеціальним способом, який містить найдрібніші бульбашки повітря. Зберігаючи властивості звичайного полістиролу як безпечного для здоров’я матеріалу, ВПС відрізняється поєднанням легкості і міцності, гігроскопічності і термостійкості, що забезпечує унікальні особливості виготовленої з нього упаковки.

Підкладки, лотки і контейнери з полістиролу мають відмінні термоізоляційні властивості, стійкі до впливу ударів і вібрації, відрізняються водо- і пилонепроникністю, безпечні як при контакті з харчовими продуктами, так і з навколишнім середовищем.





ІНШІ НОВИНИ