Догляд за шкірою навесні

Весна вступила в свої законні права, зовсім скоро нас чекають підвищення температури повітря і яскраве сонечко, але, разом з тим, це серйозне випробування для нашої шкіри. Перехід з холодної і суворої зимової погоди на теплу тягне за собою такі поширені проблеми для нашої шкіри, як сухість, поява пігментації і втрата яскравості тону обличчя.

Відомо, що взимку шкірі необхідно більше живлення, так як мінусова температура за вікном руйнує наш ліпідний захисний шар. Однак навесні увагу слід приділити зволоженню, всі необхідні для цього засоби можна знайти за посиланням https://kisa.ua/.

Все досить просто. Навесні через підвищення температури навколишнього середовища починають активно працювати наші залози сальної секреції, утворюється більше поту і себуму, які разом складають нашу природну захисну плівку на шкірі. Але, в той же час, надмірне утворення себуму створює ідеальне середовище для активності бактерій і утворення вугрових висипів, тому дуже важливо підтримувати правильний баланс pH середовища дерми.

Також навесні підвищується активність сонячних променів, це тягне за собою збої в режимі роботи меланіну, тому з’являються пігментні плями і веснянки, також шкіра набуває землисто-сірого кольору.

Крім того, шкірі в весняний період часу не вистачає вітамінів, через що вона виглядає втомленою і обезводненою, втрачає еластичність і пружність.

Як доглядати за шкірою навесні?

Очищення

Навесні необхідно повністю переглянути свій щоденний догляд за шкірою. По-перше, варто звернути увагу на спосіб очищення шкіри. Рекомендується не використовувати сильні, підсушуючі пінки.

Виняток можна зробити тільки для дуже жирної шкіри. Проте ідеальним варіантом очищення вранці стане не водопровідна вода і пінка, а, наприклад, гидрофільна олія або м’який лосьйон для шкіри. Володаркам сухої шкіри варто звернути увагу на продукти, що містять кераміди і гіалуронову кислоту. А дівчатам з жирною шкірою варто вибрати м’які очищаючі гелі або тоніки з зеленим чаєм. Універсальним варіантом для більш інтенсивного очищення навесні стануть бальзами або сорбети.

Пілінг

Також існує переконання, що у весняно-літній період не можна робити пілінг, що не зовсім вірно. Безумовно, піддавати шкіру процедурі відлущування безпосередньо перед виходом на вулицю не можна, так як ослаблена шкіра буде більш схильна до впливу УФ-променів, що спричинить за собою активне утворення пігментних плям і появи жовтизни тону обличчя. Однак використання м’яких пілінгів у вечірній час є просто необхідним, чудовим варіантом стануть пілінги з фруктовими кислотами в форматі скатки.

Особливо корисні засоби з вітаміном С, вони повертають шкірі яскравість і стимулюють вироблення колагену, роблячи шкіру пружною. Однак пам’ятайте, що хорошого повинно бути в міру. Для сухої шкіри процедура пілінгу повинна відбуватися 1 раз в тиждень, для жирної – не частіше 2-х раз.

Б’юті-порада: якщо ви все ж таки віддали перевагу більш активним засобам для очищення, тоді обов’язково включіть в свій щоденний догляд тонер, він допоможе підтримувати баланс шкіри, буде її додатково зволожувати і покращувати засвоєння крему і есенцій.

Вітамінізація

Як ми вже згадали раніше, навесні шкіра страждає від нестачі вітамінів, тому, варто віддати перевагу легким есенціям з ягідними і фруктовими складовими, також хорошим варіантом стануть засоби на основі водоростей і гіалуронової кислоти.

Живлення

Так як навесні і влітку шкіра активніше виділяє себум, ми рекомендуємо власницям жирної шкіри вибирати полегшені гелеві креми.

А для тих, кого турбує питання сухості шкіри, ідеальним варіантом і справжнім порятунком стануть емульсії. Це засоби на водній основі з додаванням масляних часток, вони одночасно інтенсивно зволожують і живлять шкіру, повертаючи їй пружність.

Також не варто забувати, що не тільки правильно підібрана косметика впливає на стан нашої шкіри, важливо дотримуватися загальних рекомендацій по догляду за шкірою і не нехтувати корисними б’юті-звичками!

Рекомендуємо вам:

  • Випивати не менше 1,5 літра мінеральної води без газу, адже це одна з головних причин недостатнього зволоження шкіри, так як для протікання багатьох обмінних процесів в шкірі потрібна рідина;
  • Частіше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте більше фруктів;
  • Приділіть увагу міміці, на жаль, частіше у нас швидше з’являються не вікові, а мімічні зморшки;
  • Завжди очищайте шкіру від макіяжу;
  • Не лінуйтеся використовувати не тільки готові косметичні маски, але й засоби, приготовані за народними рецептами;
  • Не нехтуйте сонцезахисними кремами для обличчя і зволожуючими кремами для рук.

І пам’ятайте, що стан шкіри завжди відображає внутрішні процеси всього організму!





ІНШІ НОВИНИ