5 способів повернути любов

Всі закохані впевнені в тому, що їх почуття буде вічним. Але згодом пристрасть вщухає і почуття часом зовсім сходять нанівець. Як зберігати їх довгі роки? У цій статті ми розповімо вам про способи, які допомагають пробудити і підтримувати почуття в тривалих відносинах.

Ви любите свого чоловіка. Але що це означає? Багато людей думають, що любов – константа, стаціонарна сила, яка визначає відносини. Більшість сприймає її як щось унікальне, тривале і безумовне. Але наука відкриває зовсім новий погляд на любов. З точки зору організму це короткочасний сплеск в трьох взаємопов’язаних сферах:

  • обмін позитивними емоціями з іншою людиною;
  • синхронізація біохімії та поведінки;
  • прагнення вкладати сили в благополуччя один одного.

Комбінацію цих елементів можна назвати позитивним резонансом. Зазвичай він сам себе підтримує, але в якийсь момент короткострокові зв’язки починають слабшати. Це неминуче, такий механізм дії емоцій. Позитивний резонанс триває, поки люди емоційно або фізично пов’язані один з одним. Як тільки зв’язок зникає – прихильність залишається, а любов ні.

Є хороші новини: любов – поновлюваний ресурс. Зв’язок між людьми створює відчуття безпеки у відносинах – це хороший грунт для моментів любові. Новий погляд на любов виштовхує зі стану задоволеності, в якому ми сприймаємо її як щось само собою зрозуміле, і закликає піклуватися про неї щодня. Це мотивує нас зайвий раз обійнятися, поділитися ідеєю або смішною картинкою під час сніданку.

Тому потрібно тренуватися і вчитися будити почуття в будь-який час. Робити це можна абсолютно різними способами, один з них – покращити якість сексуального життя. Ви можете повернути колишні почуття та пристрасть за допомогою нових аксесуарів, які можна придбати за посиланням https://mirintima.com.ua/.

1. ДИВІТЬСЯ В ОЧІ

Коли вас розділяє відстань, ви намагаєтеся підтримувати зв’язок. Телефонуйте, пишете електронні листи, надсилаєте повідомлення. Тіло людини не пристосоване до абстрактної любові на відстані. Йому потрібно більше. Воно жадає моментів єднання. Воно виникає, коли люди синхронізуються і поводяться як один організм, рухаючись в одному ритмі. Коли ви вступаєте в резонанс з людиною, опиняєтеся на одній біологічній хвилі, такий зв’язок – одна з базових умов для любові. Тому вона не буває безумовною. Зв’язок встановлюється на фізичному рівні і розвивається в реальному часі. Резонанс не терпить абстракцій або посередників.

Головний режим чуттєвого зв’язку – зоровий контакт. Дотики, голос, повторення мови тіла і жестів – теж форми зв’язку, які сприяють єднанню. Хоча самі по собі чуттєві контакти не перетворюються в любов, в певних умовах вони стають трампліном для неї. Такі умови передбачають почуття безпеки і позитивний емоційний настрій. Пари можуть культивувати ці якості і використовувати.

2. РОБІТЬ ДУРНИЦІ

Позитивний резонанс зближує не тільки малознайомих людей, він допомагає зміцнювати довгострокові відносини, робить їх ще більш міцними і щасливими. Арт і Елейн переконалися в цьому на власному досвіді, коли взяли участь в експерименті з дослідження факторів, що впливають на відносини. Їм зв’язали зап’ястя і щиколотки і запропонували на четвереньках дістатися до кінця лабораторії і назад, долаючи перешкоди на шляху. Одночасно без допомоги рук або зубів тримати подушку циліндричної форми і не впустити її на підлогу. Виконати завдання потрібно було менше ніж за хвилину. В нагороду учасникам обіцяли мішок з цукерками.

Арт і Ейлен швидко зметикували, що єдиний спосіб тримати подушку – затиснути її між їхніми тілами. Експеримент став ще складнішим. Вони кілька разів падали і нестримно сміялися. З третьої спроби вони навчилися рухатися синхронно, вклалися під час і виграли приз.

Але не всі пари так веселилися в ході експерименту. Іншим випробуваним організатори приготували нудні неспішні завдання. Руки і ноги учасникам не пов’язували. Вони по черзі повільно повзли по мату і штовхали перед собою м’яч. Вчені підтвердили гіпотезу: пари, які виконували веселі завдання, пробудили в собі більш глибокі почуття. Вони відзначали підвищення якості відносин, демонстрували більше розуміння і менше ворожої поведінки в наступних обговореннях.

Такі заняття зміцнюють почуття любові і єдності, навіть якщо партнери давно разом. Тому пари, які постійно намагаються робити щось нове, захоплююче і дурне, живуть в більш щасливих шлюбах.

3. СТВОРЮЙТЕ ЗАГАЛЬНУ ІСТОРІЮ

Близькість – приємне і безпечне почуття. Воно виникає, коли ви знаєте, що людина по-справжньому розуміє і цінує вас. Взаємне почуття довіри дозволяє партнерам бути більш відкритими один з одним. При таких умовах любов розквітає в несподівані моменти.

4. ЦІНУЙТЕ КРАСУ

Вчені вивчали, як доброта і розуміння циркулюють в парі і створюють моменти позитивного резонансу. І з’ясували, що деякі люди вміють дякувати краще, ніж інші. Почуття подяки виникає, коли ви визнаєте: людина потрудилася, щоб вам було добре. Багато дякують за річ або послугу, яку вони отримали. Але найкраще використовувати добру справу лише як привід для подяки, щоб підкреслити хороші якості людини, яка це зробила.

Покажіть партнеру, що в хороших вчинках ви бачите і цінуєте його особисті якості. Такий спосіб подяки ефективніший: партнер відчуває, що його розуміють, цінують і піклуються про нього. Це підвищує самооцінку і допомагає краще відчувати себе у відносинах. Сказати спасибі – не данина етикету. Подяка допомагає виявляти любов і зміцнювати відносини.

5. ЗБИРАЙТЕ ПОЗИТИВНІ ЕМОЦІЇ

Експерт з управління емоціями в шлюбі Джон Готтман радить парам збирати загальні позитивні емоції. Вони допоможуть впоратися у важкі часи. Він з’ясував: пари, у відносинах яких позитивні емоції переважають над негативними, краще справляються з протиріччями і образами. Під час обговорення складних питань вони не відповідають негативом на негатив. Замість цього піклуються або дають надію. Це створює простір для конструктивного вирішення конфлікту. Пари з багатою історією позитивного резонансу краще підготовлені до знешкодження емоційних бомб, які закладені в кожному партнерові.

Ви можете накопичувати позитивний резонанс і використовувати його пізніше. Невеликі вкладення в ваш «внесок» не пропадають. Вони накопичуються і приносять дивіденди у формі довгострокових ресурсів, які можна використовувати у важкій ситуації.





ІНШІ НОВИНИ