Значення управління зворотньою тарою в сучасній складської логістики і бізнесі в цілому

Неправильно організована робота з великими обсягами реєстрації упаковок і зворотньої тари при прийомі, розміщенні і видачі складської продукції може призвести до зниження ефективності роботи всього підприємства. Системи управління зворотньою тарою дозволяють витягати інформацію про її транзакції з інших систем, зберігаючи її в таблицях. Це дозволяє власникам ретельно відстежувати всі переміщення і дії пов’язані з нею. Такі компанії, як Квантум, розробляють і впроваджують в робочий процес компанії універсальні системи, що дозволяють автоматизувати управління зворотньою тарою. Вони роблять цей процес більш прозорим, зрозумілим і лаконічним. На сайті компанії https://quantum-int.com/uk/modul-upravlinnya-oborotnoyu-taroyu/ можна детально ознайомитися з умовами та перевагами конкретної системи, а ми поки розглянемо загальні переваги та перспективи впровадження систем в сучасний бізнес.

Основні цілі і вигоди впровадження управління зворотньою тарою

Система управління зворотньої тари дозволяє поліпшувати взаємодію між основними зацікавленими сторонами процесу, щоб:

  • підвищувати ефективність роботи;
  • дозволяти безпаперові і безготівкові транзакції між перевізниками та операторами;
  • забезпечувати видимість і інформацію про тарі в режимі реального часу для кожного учасника;
  • підвищувати загальну продуктивність ланцюга поставок.

Впроваджуючи на виробництво дану систему, ви забезпечуєте перевагою не тільки себе, але і всіх зацікавлених сторін логістичних процесів. Це дозволяє скорочувати час фізичних транзакцій, спрощує робочий процес. Завдяки системі відкривається вільний доступ до точної інформації в режимі реального часу. Ви знижуєте ймовірність допущення серйозних і невиправних помилок, а також скорочуєте період обробки замовлень. Додатково система дозволяє поліпшувати якість обслуговування клієнтів за більш короткий проміжок часу.

Переваги для бізнесу

Перевага управління зворотньою тарою для бізнесу можна виділити в таких ключових напрямках:

  • скорочення змінних витрат (наприклад, паливо, робоча сила, затримка контейнерів);
  • оптимізація капітальних витрат (наприклад, інвентар тари, кількість вантажних автомобілів, площ і обладнання);
  • скорочення кількості збоїв в роботі (наприклад, подвійне звернення, втрачений час, безпеку, неактивні транспортні засоби та люди).

Подібні спеціалізовані модулі в системах автоматизації логістики складів дозволяють оперативно і якісно обробляти великі інформаційні потоки, вести облік про реальний стан окремо взятої упаковки і тари. Модулі здатні тривалий час зберігати дані про це з можливістю доступного і легкого управління ними. Можливість інтеграції модулів з іншими операційними системами складської логістики дозволяють генерувати і узагальнювати отримані дані, вибудовуючи таким чином цілісну картину ефективності роботи складу.