Гербіциди для рослин: чому це діє?

Гербіциди є хімічними речовинами, що використовуються для ефективної боротьби з бур’янами у агропромисловості, на відкритих територіях, промислових об’єктах, аеродромах, біля доріг і так далі. Зумовлено це доволі великою територією, що піддається обробці, оскільки на маленьких територіях достатньо механічного чи ручного подолання проблеми бур’янів. Ширшу ділянку краще за все обробити спеціальними препаратами, що мають високу концентрацію певних хімічних речовин. Вони успішно протистоять появі бур’янів та їх поширенню. При виборі гербіциду для рослин важливо орієнтуватися на спрямованість і спектр дії, щоб не завдати шкоди самій культурі. Наприклад, випускаються препарати для гібридних сільгоспкультур, і їх не можна використовувати на інший рослинності.

Особливості гербіцидів

У боротьбі з бур’янами на даний час у землеробстві дозволено застосування понад 120 найменувань хімічних препаратів. Асортимент наявних гербіцидів постійно поліпшується та збільшується за рахунок створення високоселективних препаратів, що не впливають на ріст та розвиток культурних рослин, не накопичуються у сільськогосподарської продукції та не забруднюють навколишнє середовище. Для систематизації та ефективного використання гербіцидів, що належать до різних класів хімічних сполук, їх класифікують за різними ознаками та властивостями.

Що враховується при виборі якісного гербіциду:

  • культура, яку необхідно захистити;

  • стадія зростання;

  • особливості ґрунту: кислотність, органічна речовина, структура;

  • види бур’янів, їх густота та розмір;

  • відстань між рядами;

  • особливості навколишнього середовища: вологість, температура;

  • характеристики гербіциду;

  • система обробітку ґрунту та багато інших параметрів.

За характером ураження рослин гербіциди умовно ділять на гербіциди суцільної та вибіркової (селективної) дії. Гербіциди суцільної дії знищують всі рослини – і культурні та бур’яни. Гербіциди вибіркової дії складають найбільшу групу із застосовуваних у практиці землеробства. Вони не ушкоджують оброблювані культури, але знищують або пригнічують розвиток певних видів бур’янів. Залежно від характеру дії на рослини гербіциди ділять на контактні і системні.

Гербіциди для рослин можна придбати на офіційному сайті компанії Грінторо. Інтернет-магазин спеціалізується на реалізації якісної продукції для захисту рослин.





ІНШІ НОВИНИ