Переваги використання спецтехніки для будівництва

Будівництво нових будинків ніколи не зупиняється, як тільки зданий в експлуатацію один об’єкт, починається будівництво іншого. Міста постійно розширюються, з’являються нові житлові будинки, офісні центри, муніципальні установи та інші споруди, в тому ж Києві можна зустріти чимало ділянок, де ведуться активні будівельні роботи. Будь-яке більш-менш масштабне будівництво, незалежно від того, ким воно виконується – великою компанією або приватною особою, не може обійтися без спецтехніки.

Будівельна спецтехніка від АТП ПРОМБУД дозволяє завершити роботи за порівняно невеликий проміжок часу, адже вона виконує процеси, які людина просто не в змозі виконати, або робить їх набагато повільніше. Наприклад, автокрани та маніпулятори за один раз переносять величезні вантажі, непідйомні навіть для десятка людей. Крім того, вантажопідйомна спецтехніка може підіймати предмети на будь-який поверх і переносити їх через паркан. Бетононасоси і бетономішалки незамінні в разі серйозного будівництва, адже дозволяють не тільки ефективно розподіляти суміші, а й зберігати її властивості, завдяки тому, що постійно перемішують розчин. Людині, знову ж таки, зробити це буде досить проблематично, особливо якщо мова йде про великий обсяг бетону. А ось така будівельна спецтехніка, як екскаватор буде корисна не тільки для зведення – вона застосовується і при знесенні будівель. Подібних прикладів можна назвати безліч.

Чому багато хто вибирає послуги оренди, а не купівлю спецтехніки?

Якщо з необхідністю використання техніки все очевидно, то з тим, що її простіше замовити, а не купити, згоден не кожен. Звичайно, для приватних осіб переваги прокату зрозумілі, а ось навіщо це великим фірмам, які можуть дозволити собі її придбання? Насправді, все просто – дуже багато компаній, навіть ті, чиї послуги користуються великим попитом, вважають за краще обирати оренду, з кількох причин:

  • Економія. Взяти техніку напрокат набагато дешевше через безліч факторів. По-перше, у нормального орендодавця потрібно оплачувати тільки час роботи обладнання, а ось власна техніка вимагає заплатити за простій найнятому водієві. По-друге, догляд за спецтехнікою, оформлення відповідних технічних документів, дозволів, проходження техобслуговування, ремонт в разі необхідності і будь-яке вливання в неї грошей – це робота фірми, яка її надає. По-третє, обладнання потрібно десь зберігати, а це ще один пункт витрат. Неважливо, чи доведеться споруджувати спеціальне приміщення, або брати в оренду якийсь ангар – це все одно більш затратно.
  • Вибір спецтехніки. Дозволити собі велику кількість будівельної техніки може не кожна фірма. Та й навіщо? Якщо достатньо взяти на прокат саме те, що потрібно в певний момент, а коли знадобиться інше обладнання – замовити його.
  • Окупність. Ціна на спецтехніку – дуже висока, а вартість оренди – достатньо невелика. Компанії, яка її здає, таке придбання є вигідним, так як вона постійно десь задіяна. А ось будівельній фірмі це просто ні до чого, адже більшість техніки потрібно на кілька годин, решту часу вона простоїть в ангарі, не приносячи ніякої користі, але потребуючи постійного вливання грошей. Та й без водія машина не поїде, так що доведеться враховувати і ціну його послуг.




ІНШІ НОВИНИ