Як правильно вибрати швейну машинку для домашнього використання

На сьогоднішній день, серед величезного асортименту представлених на ринку моделей, вибрати швейну машинку не так вже й просто. Однак, за великим рахунком, маючи навіть найпростішу модель, можна створювати шедеври. Адже кілька століть назад модельєри балували модників і модниць складними і красивими творіннями не маючи можливостей нашого часу. І тим не менше, грамотно підібрана швейна машинка допоможе істотно економити дорогоцінний час і сили.

Перш, ніж зважитися на покупку швейної машинки для домашнього використання, необхідно чітко визначити мету її придбання, зрозуміти яку суму грошей Ви готові для цього виділити, вибрати надійного виробника і вже після, власне, обирати модель.

Основні види побутових швейних машин

Розрізняють промислові та побутові швейні машинки. Побутові, найчастіше, «вміють» багато всього і різного, а промислові виконують якусь одну функцію, але дуже якісно і безперервно. У всякому разі, так воно задумано. Розглянемо основні види побутових швейних машин, тобто для домашнього використання.

Швейні машини з вертикальним човником. Такі прилади є оптимальним рішенням для ремонту одягу або, скажімо, пошиття штор, постільної білизни та ін. в домашніх умовах. Рекомендуємо моделі з вертикальним човником, які можуть виконувати оверлочні і трикотажні операції.

Більш простими і зручними в плані налаштувань і догляду є швейні машини з горизонтальним човником. Але, вибираючи такий прилад, варто враховувати безліч особливостей, тому краще перед покупкою проконсультуватися у фахівця або менеджера магазина.

Якщо Ви вибираєте швейну машинку «для себе», з метою не тільки підшити довгі штани, а й шити одяг будь-якого рівня складності, то рекомендуємо звернути увагу на моделі з електронним управлінням, здатні виконувати різні типи петель. Вартість такого апарату буде прямо залежати від якості і ступеня надійності.

Якщо Ви прийняли відповідальне рішення і хочете шити одяг не тільки «для себе», а й під замовлення, то на перше місце в списку пріоритетів виходить надійність, кількість і, звичайно, якість петель і рядків. Також, важливим аспектом є сервісне обслуговування. Для таких цілей оптимальним рішення стануть швейні машини преміум класу (професійні).

Для творчих особистостей, які бажають створювати ексклюзив існують швейні машини з вишивальним боком. За допомогою таких апаратів можна перенести на тканину у вигляді вишивки практично будь-який малюнок.

Як вибирати машинку в магазині

Припустимо, що Ви вже розібралися, як вибрати швейну машинку для домашнього використання, готові зробити покупку і прийшли в магазин. Найдешевші моделі відрізняються не тільки малою кількістю функцій. Якість збірки механізму може кульгати, а це обов’язково позначиться на довговічності машинки. Але переплачувати теж зовсім нема чого.

Перш ніж придбати обрану модель, обов’язково попросіть її включити і показати різні режими роботи. Двигун повинен працювати рівномірно, м’яко, без стуку і збоїв. Особливу увагу слід звернути на рівномірність довжини стібка.

Не бійтеся попросити консультанта показати, як правильно поводитися з машинкою, як регулювати її функції. Якщо є можливість, краще віддати перевагу складному столику, а не знімному, він зручніше. При покупці обов’язково з’ясуйте, де знаходяться сервісні центри, чи можна придбати запасні деталі при необхідності.





ІНШІ НОВИНИ