Вибір ракетки для бадмінтону: поради професіоналів

Оновлення ракетки для бадмінтону – завдання, з яким періодично стикається кожен спортсмен, який займається в цьому напрямку. Купити ракетку можна за посиланням https://babolat-shop.com.ua/badminton/raketki-dlja-badmintona/, а от правильно вибрати відповідну не так просто, як здається на перший погляд. Дуже важливо звернути увагу на найменші деталі, адже вони здатні не тільки поставити під загрозу виграш, але і заподіяти дискомфорт і травми під час гри. Далі ви знайдете практичні поради, за допомогою яких зможете придбати дійсно довговічний інвентар для комфортної гри.

Основні види

Перш за все орієнтуйтеся на власний рівень майстерності. Ракетки для гри в бадмінтон діляться на три типи:

  • базові;
  • професійні;
  • аматорські.

Крім того, потрібно визначитися з метою: ви бажаєте просто проводити час, граючи з друзями, або маєте намір серйозно зайнятися цим видом спорту і досягти певних результатів. І звичайно ж враховуйте свій стиль гри – ви любите нападати, атакувати суперника або вести спокійну гру, захищаючи свої інтереси. Від цього також залежить вибір правильної ракетки.

Характеристики базових ракеток

Виготовляється такий інвентар з алюмінію або сталі, що відрізняється міцністю і доступною вартістю. Це відмінний варіант для тих, хто вважає за краще пограти в бадмінтон на природі або просто для підняття настрою. Така ракетка витримає всі непрофесійні кидки і не зіпсується, якщо ви зачепите нею щось тверде. Важить вона близько 100-115 г і коштує відносно недорого.

Професійні ракетки

Такі вироби варто купувати професійним спортсменам або ж завзятим любителям, які добре грають в бадмінтон і хочуть досягти високих результатів. При виготовленні інвентарю такого класу використовуються сучасні технології. При виборі ви зможете орієнтуватися на різні критерії, важливі для професійної гри, – це вага ракетки, її жорсткість, баланс, розмір ручки і обідка, рівень натягу струн.

Для виготовлення використовується переважно вуглепластик, за рахунок чого вага ракетки варіює в межах 75-84 г.

Аматорські ракетки

Ти новачок в бадмінтоні, але маєш намір тренуватися на регулярній основі? Цей тип ракеток ідеально підходить для тебе. Як і професійний інвентар, вони виготовляються з вуглепластику або композитних сумішей (метал і графіт). Аматорські ракетки забезпечують якісну гру і маневреність, але потребують дбайливого ставлення. Вага ракетки близько 100 г.

Правильна вага ракетки

Що стосується категорії базового і аматорського приладдя, його вага варіює в межах 85-100 г, причому цей показник не враховує обмотку і струни.

Чим більша вага ракетки, тим сильніше наноситься удар, але при цьому буде страждати маневреність. Тому професійні спортсмени віддають перевагу легким виробам, які важать до 85 г. Завдяки майстерності гравця вони можуть завдавати сильних ударів противнику навіть надлегкими ракетками – 75-79 г.

Але, якщо ви новачок, не варто випробовувати удачу. Зупиніть свій вибір на ракетках для бадмінтону із середньою вагою – 85-90 г. Обов’язково враховуйте свої анатомічні дані і рівень натренованості. Якщо інвентар буде не гідною кандидатурою, це може підірвати техніку гри і загрожує перевантаженням м’язів руки.

Якщо ракетка важка, доведеться прикладати зайві зусилля при здійсненні маневрів, а також для своєчасної зупинки інвентарю. І навпаки, дуже легкі ракетки вимагають зайвих енергетичних витрат з вашого боку, щоб збільшити силу удару.

На кожній ракетці вагу позначають відповідні значення. Категорія аматорські та базові:

  • 3U / W3 – від 85 до 89 г;
  • 2U / W2 – вага 90-94 р

Професійні ракетки мають вагу 80-84 г і позначені як 4U / W4. Також існують екстра-легкі вироби від 75 до 79 г з маркуванням 5U / W5. Останні підходять для бадмінтоністів з високим рівнем майстерності.

Як підібрати довжину ракетки?

Стандартний показник становить 66,5 см. У професійних моделей довжина ракетки більша на 1 см. Також існують екстра-довгі вироби – 68 см.

Пам’ятайте, що довгі ракетки насамперед підходять для високих спортсменів. Вони забезпечують більш сильні удари. Коротші моделі дозволяють краще контролювати кожен маневр і робити його максимально точним.

Жорсткість

Показник жорсткості визначає рівень контролю ракетки в ході гри. Жорсткі моделі дозволяють наносити чіткі і точні удари, вони не прогинаються і тому користуються попитом серед професійних бадмінтоністів. При цьому вони вимагають точності і з боку спортсмена. Для новачків підійдуть більш гнучкі варіанти, які не вимагають максимального дотримання техніки і є менш небезпечними в плані травматизму.

Даний параметр ракеток визначається наступними значеннями:

  • Flexible – гнучкі;
  • Medium – середній рівень жорсткості;
  • Stiff – високий ступінь жорсткості.

Рідше показник позначають цифрами: 9,0-9,5 – гнучкі моделі, 8,0-8,5 – жорсткі.

Рівень збалансованості

Ця характеристика визначає розподіл маси між ручкою і головкою ракетки. Вона залежить від рівня майстерності і стилю гри. Якщо ви звикли атакувати суперника і наносити потужні удари, варто зупинитися на моделях, в яких вага превалює в сторону обідка. А ось ракетки з обтяженою ручкою більше підійдуть для парних гравців або для тих, хто частіше захищається. При поєднанні обох стилів гри ідеально підійде ракетка з нейтральним балансом.

Пам’ятайте: важка головка ускладнює точну подачу волана. Якщо ви не професіонал в бадмінтоні, придивіться до інвентаря з нейтральним балансом або його зміщенням в ручку.





ІНШІ НОВИНИ