7 речей базового літнього гардеробу

Добре, коли в літньому гардеробі є достатньо універсальних базових речей, які самі по собі є нейтральними і на основі яких можна створити безліч модних і цікавих образів. Найчастіше про базовий гардероб прийнято говорити без прив’язки до сезону. Але ми ж знаємо, що зима і літо у нас сильно відрізняються. Тому базовий літній гардероб теж існує.

Оновити свій літній гардероб можна за посиланням https://vsisvoi.ua/, а ми пропонуємо вашій увазі список з семи літніх базових речей, який може бути для вас своєрідним орієнтиром і чек-листом. Отже, починаємо.

Світлі джинси

Те, що джинси – один з найбільш універсальних і затребуваних предметів одягу, вже, напевно, не піддається сумніву. І точно так само зрозуміло, що всі моделі джинсів суттєво відрізняються між собою: моделлю, кольором, тканиною, посадкою. Оптимальний варіант для літа – світлі, укорочені, з тонкої бавовни і, можливо, рвані джинси. Головне – вибрати модель, яка ідеально сидить на вас і заздалегідь продумати цікаві образи. Адже основна проблема багатьох образів з джинсами – в звичних нудних поєднаннях, коли їх носять виключно зі спортивним трикотажем, хоча насправді – варіантів безліч.

Білі брюки-сигарети

Мабуть, вони такі ж універсальні, як сірі або сині штани взимку. Поєднуються і з човниками, і з балетками, і з кросівками. Білий колір дозволяє створити велику кількість яскравих кольорових поєднань. На білому прекрасно виглядає будь-який акцент. І який інший колір, як не білий, носити у спеку?

Тонкий трикотаж

До нього ми віднесемо різноманітні футболки і топи. Так уже склалося, що саме ці предмети в літньому гардеробі відіграють головну роль. Тому до їх вибору краще підійти усвідомлено. По-перше, різних футболок в вашому гардеробі має бути достатня кількість. Однією-двома явно не обійтися. По-друге, будь-який трикотаж має такі характеристики, як колір, форма і посадка, і ці параметри обов’язково потрібно враховувати при виборі. Більш універсальними є однотонні футболки, їх простіше вибирати і поєднувати. Добре, якщо в гардеробі є біла, сіра, синя, чорна футболки, футболка під колір очей і інших кольорів, які підходять за кольоротипом. За типом посадки топи можуть бути приталеними або «оверсайз». Приталений трикотаж добре виглядає тільки на ідеальній фігурі. А ось якщо є навіть невеликі складки на талії або виступаючий живіт, від обтягуючого трикотажу потрібно відмовитися. Футболки та топи оверсайз підходять для абсолютно різних типів фігур, і відмінно виглядають в поєднанні, наприклад, з приталеним низом (джинси скіні, брюки-сигарети) або з короткими шортами.

Біла сорочка

Обов’язковий елемент базового гардеробу (і літнього, і зимового), який в правильному поєднанні надає вашому образу особливого шику і робить вас стильною. Хоча, якщо носити білу сорочку застебнуту на всі гудзики, в поєднанні з синьою спідницею-олівцем, то образ буде ну дуже нудним і офісним. Але ж універсальність білої сорочки якраз і проявляється у різноманітті можливих поєднань. Сучасні модні тенденції припускають, що біла сорочка в стилі кежуал повинна бути, скоріше, оверсайз, можливо навіть чоловіча. Біла сорочка відмінно поєднується з рваними джинсами, короткими шортами. Носити її краще, підвернувши рукава і невипрасувану, оскільки злегка прим’ята біла сорочка виглядає більш фактурно і не повнить.

Блейзер

Жакет, зшитий з щільної бавовни, класичного прямого крою, на одному гудзику, такого кольору, який ідеально вам підходить і добре поєднується з іншим літнім гардеробом. На відміну від зимового піджака, який шиється з вовни, літній варіант відрізняється більш легкою тканиною, а в іншому – дуже схожий на свого осінньо-зимового брата і незамінний в прохолодну погоду.

Сукня-сорочка

Однотонна або принтована, коротка або нижче коліна, з джинсу або тонкої бавовни – відповідну модель сукні-сорочки можна підібрати під будь-який тип фігури і зовнішності. Варіанти поєднань теж найрізноманітніші: з кросівками та туфлями на підборах, сандалями і балетками, з поясом і без – в залежності від складеної комбінації універсальна сукня-сорочка буде виглядати зовсім по-різному.

Сукня-трапеція

Така сукня родом з 60-х, вона відмінно поєднується з взуттям на низькому каблуці і сумкою жорсткої форми (яку потрібно носити в руці або на ремінці). Сукня-трапеція обов’язково повинна бути досить короткою, довжиною вище коліна, інакше вона буде сильно обтяжувати образ. Сукня-трапеція може бути різних кольорів і пошита з м’яких або більш щільних тканин. Маленька чорна сукня теж може бути трапецією.

Отже, ми розглянули 7 речей базового літнього гардеробу. Наш список – лише орієнтир, з нього можна почати і продовжувати далі.





ІНШІ НОВИНИ