Автомобільні та стаціонарні бетононасоси

Бетононасоси бувають стаціонарними і мобільними. Між собою вони відрізняються конструкцією, продуктивністю і умовами експлуатації. Купити бетононасоси можна за посиланням https://betononasos.com.ua/ru/betononasosy, а детальніше про їх види читайте в нашій статті.

Стаціонарний бетононасос
Залежно від моделі стаціонарні бетононасоси здатні подавати від 5 до 200 куб. / Год на висоту до 250 м.
Працюють в двох режимах: з подачею бетону під високим тиском (при цьому зменшується продуктивність) і під низьким тиском (без втрати в продуктивності). Перемикання режимів здійснюється пультом управління, який може бути дистанційним або стаціонарним.

Приводом служить електродвигун або двигун внутрішнього згоряння. Переважно застосовується другий тип, оскільки будівельні майданчики рідко мають джерело електроенергії на стадії бетонних робіт.

Переваги стаціонарних бетононасосів:

  • Малі розміри;
  • Висока ефективність;
  • Стабільна робота;
  • Підігрів дизпалива;
  • Реверсне перемішування розчину в бункері.

Програмне забезпечення сучасної техніки здатне самостійно підбирати оптимальний робочий режим (тобто число ходів поршнів) в залежності від температури навколишнього середовища і жорсткості бетону (управляти можна і вручну).

Від автобетононасосів відрізняються відсутністю рухомої керованої стріли бетоновода. Тому підготовка до роботи на ділянці бетонування передбачає ручний монтаж труб. Якщо потрібно качати бетон на висоту, то бетоновод піднімають до місця підйомним краном і кріплять до фасаду будівлі, що зводиться.

Установка стаціонарного бетононасоса
Стаціонарний насос може мати шасі, але більшість його не мають. Для зручності транспортування модель «без шасі» встановлюють на платформу, буксирувану вантажівкою, або безпосередньо в кузов бортової вантажівки з допомогою крана.

Насос встановлюють на такій ділянці будмайданчика, до якої є вільний під’їзд автоміксера для розвантаження бетону – це повинна бути рівний (з ухилом не більше 3%) майданчик розміром 6х2,5 м з твердим покриттям. Для найбільш ефективної експлуатації установки температура навколишнього середовища повинна бути не нижче 15оС, а швидкість вітру – не вище 10 м / с.

Автомобільний бетононасос
Автомобільний насос закріплений на шасі вантажної машини, тому він відрізняється високою мобільністю і рухливістю. Головний елемент насоса – стріла бетоновода, що складається з декількох рухомих колін.

Довжина стріли залежить від моделі і марки автобетононасоса – від 22 метрів і до 64. При необхідності довжину можна наростити за допомогою спеціальних колін.
Автомобільні бетононасоси поступаються по продуктивності стаціонарним, так як в них зазвичай використовуються менш потужні двигуни – приблизно 130 куб. / Год., Але зате виграють за термінами підготовки до роботи.

Застосовуються мобільні бетононасоси найчастіше в умовах обмеженого простору (бетон буде поданий навіть на найбільш важкодоступну ділянку об’єкта), при невеликих обсягах робіт з бетонування, або коли строки виконання стиснуті.





ІНШІ НОВИНИ