Бездріжджовий хліб в Україні – якого виробника обрати?

Популярний сьогодні в Європі бездріжджовий хліб здобуває дедалі більше прихильників також і в Україні. Рецепти його виготовлення відомі давно, з того часу, коли тісто з води і борошна різних злакових зерен пекли ще на камінні, попередньо нагрівши їх на багатті. Ці традиції живі й досі – приміром, зараз хліб, спечений на заквасці без дріжджів, популярний практично в усіх країнах світу: досить згадати грузинський лаваш, італійську фокаччу, мексиканську тортилью, єврейську мацу тощо.

Бездріжджові хлібні вироби в Україні: все більше різноманітності

В європейських великих і малих містечках мало не на кожній вуличці розташовані приватні підприємства з випічки хлібобулочних і кондитерських виробів, а поруч з ними працюють магазини з продажу ароматної та низькокалорійної продукції. При цьому асортимент представлений великою кількістю найменувань хлібобулочних виробів.

Зовсім по іншому справи йдуть у торгових точках України, де в продажу зазвичай є трохи більше 5-6 різновидів хлібної та кондитерської продукції. Безсумнівно, підприємець краще зробить меншу кількість виробів, щоб оперативніше їх реалізувати. Адже десять різновидів булочок або тістечок швидко продати не вийде, а термін їх реалізації лише 1-2 дня, після чого вони черствіють.

Проте зараз і в Україні, поки в невеликій кількості, але стали відкривати крамниці з широким асортиментом різних хлібобулочних виробів, у тому числі бездріжджових і з вишуканим смаком. Звісно, попит на таку різноманітність продукції залежить від купівельної спроможності споживачів, а з цим в країні досі не дуже добре, тож більшість людей змушені економити. Звичайно, в першу чергу вони купують товари першої необхідності, а покупку десертів можуть дозволити далеко не всі. Але все ж у забезпечених споживачів зростає попит і на кондитерську продукцію, при цьому хлібні вироби, в тому числі і бездріжджові, як і раніше займають лідируючі позиції при покупці.

Бездріжджовий хліб в минулому і зараз

Раніше у Львові, Києві, Одесі та інших містах України пекли хліб на простій заквасці, але з часом, особливо в роки війни, з’явилася потреба у великих обсягах їжі, зокрема і хлібних виробів – щоб нагодувати якомога більше людей. Причому робити потрібно було швидко. При використанні закваски потрібно багато часу і сил, тому для випічки хліба стали використовувати дріжджі, завдяки яким на виготовлення тесту витрачалося не більше двох годин.

Сьогодні ж багато хто починає переходити на здорове і правильне харчування, вважаючи, що хлібні вироби, спечені з застосуванням дріжджів, шкідливі для організму. Такі покупці намагаються знайти в магазинах бездріжджовий хліб, або їм доводиться самим випікати такі вироби, використовуючи духовку або електричну хлібопічку, обмінюючись при цьому рецептами закваски з однодумцями.

Де купити бездріжджовий хліб в Україні і як його вибрати?

Провідний виробник хліба в Україні – підприємство «Просто Добрий Хліб», розташоване у Львові, випускає бездріжджовий хліб високої якості, використовуючи винятково очищену воду, борошно житнє або пшеничне і сіль. Вироби масою 330 грам мають прямокутну форму, після випічки нарізаються, упаковуються і в такому вигляді надходять у продаж. Термін реалізації 72 години, протягом яких хліб залишається смачним, дуже запашним і свіжим.

Енергетична цінність найкращого в Україні продукту «Хліб Бездріжджовій» становить 244 ккал на 100 г, в яких міститься:

  • вуглеводи 54,5 г
  • білки 7,4 г
  • жири 1 м

Щоб купити бездріжджовий хліб оптом, можна звернутися до виробника хлібних виробів у Львові за телефоном (032) 245 84 06, а в роздріб він реалізується в багатьох торгових точках, таких, як Фуршет, Сільпо, Свій маркет, Ашан та інших.





ІНШІ НОВИНИ