Як правильно підібрати контактні лінзи

Некоректно підібрані лінзи є однією з головних причин виникнення дискомфорту і інших ускладнень від їх застосування. Достатньо один раз одягти лінзи, які вам не підходять, щоб назавжди розчаруватися в цьому виді корекції зору. Саме тому, в жодному разі не можна вибирати лінзи самостійно. Необхідно довірити цю відповідальну справу офтальмологу. Широкий  вибір лінз представлений за посиланням https://www.lens.com.ua/, а у цій статті ми розповімо вам, чому тільки професіонал може підібрати відповідні для вас лінзи, і про те, які процедури потрібно провести під час їх підбору.

Чому потрібно звернутися до офтальмолога

Для того щоб підібрати для себе підходящі лінзи, недостатньо обмежитися перевіркою зору і дізнатися значення характеристик, що стосуються оптичної сили, радіусу і діаметра контактної лінзи. Звернення до офтальмолога є обов’язковою частиною процесу підбору лінз, оскільки звичайній людині буває важко:

  • визначити відповідну пружність матеріалу лінз,
  • підібрати підходящий спосіб обробки краю лінз,
  • оцінити «посадку» на оці,
  • зрозуміти рівень якості зору з лінзою,
  • дізнатися про індивідуальні протипоказання.

Все перераховане впливає на вибір типу лінз і в кінцевому підсумку на те, наскільки комфортно ви будете почувати себе в них.

Основні етапи підбору

Грамотний і професійний підбір контактних лінз, як правило, здійснюється в чотири етапи:

Етап №1: Попередня консультація

При першій зустрічі лікар обов’язково поставить уточнюючі питання і з’ясує ваш рід діяльності, передбачуваний режим носіння лінз, розпитає про різні захворювання і спосіб життя, а також допоможе виявити можливі протипоказання, що стосуються конкретно вас. Це необхідно для того, щоб підібрати ті лінзи, які підійдуть вам найкраще і не викличуть дискомфорту.

Етап №2: Обстеження

Після знайомства з вами і попередньої бесіди офтальмолог проведе ряд обстежень, які допоможуть у виборі. Без допомоги професіонала ви не зможете провести такі обстеження, як авторефрактометрія, кератометрія, біомікроскопія. За результатами фахівець визначить гостроту вашого зору, а також оцінить загальний стан очей.

Під час обстеження лікар огляне очне дно – це допоможе виключити різні патології, що впливають на рівень якості зору. Боятися обстежень не варто – досвідчений лікар зробить все швидко і з мінімальним дискомфортом для пацієнта.

Етап №3: Підбір

Орієнтуючись на отримані під час обстеження результати, лікар підбере відповідні лінзи. Крім цього, офтальмолог оцінить специфіку розміщення лінзи на рогівці і перевірить вашу гостроту зору в них. Завдяки такому уважному ставленню, ви будете впевнені, що лінзи не доставлять вам дискомфорту, а якість зору покращиться в рази.

Етап №4: Навчання

Останній, але не менш важливий етап підбору лінз, – навчання поводженню з ними. Складно переоцінити значимість цього процесу, особливо для людини, яка перший раз в житті наважилась на корекцію таким способом. Офтальмолог розповість про режим носіння, правила догляду, а також покаже, як слід одягати і знімати лінзи.

Підбір лінз – процес, від якого цілком залежить ваш комфорт і якість зору. Скористайтеся допомогою і порадами офтальмолога і насолоджуйтеся ідеальним зором кожен день.





ІНШІ НОВИНИ