Як оптимізувати витрати на паливо з допомогою газобалонного обладнання

Основною перевагою використання газобалонного обладнання в автомобілі є економія палива. Якщо усереднити всі показники, то витрата газу складе 2/3 витрат на бензин на кожен кілометр шляху, а вартість самого газу на 50-60% нижче вартості бензину.

А якщо врахувати що витрати системи газобалонного обладнання (ГБО), по споживанню двигуном, перевищують бензин всього на 3%, то можна порахувати що економія може бути до 1,9 раза, а це вже дуже суттєвий аргумент на користь ГБО.

Особливості, налаштування і підбір ГБО

Газ є ефективною заміною бензину і дизелю, як за фінансовими витратами, адже він значно дешевше, так і за технічними показниками. Сучасне газобалонне обладнання від європейських виробників набуло широкого поширення за рахунок якості, завдяки цьому установка стала дуже доступною і гнучкою, дозволяючи встановити систему ГБО практично на будь-який автомобіль. Але, на жаль, у багатьох водіїв ще й досі залишаються сумніви з приводу зносу двигуна і незначної втрати його потужності.

Ці сумніви вирішуються професійним налаштуванням встановленого обладнання і правильним його підбором, а також вибором якісного виробника. Залежно від марки і віку автомобіля вибирається і система ГБО для нього, на нові сучасні автомобілі з безліччю датчиків і складним комп’ютером природно необхідно ставити останнє або близьке до останнього покоління обладнання, і звичайно ж ніж від цього залежать і ціни на нього. Перейшовши за посиланням https://vipgaz.ua/ustanovka-gbo-4-pokoleniya ви можете замовити установку ГБО в Києві та Київській області.

ГБО: переваги і недоліки системи

Переваги ГБО в першу чергу полягають в наступному:

  • Знижується знос циліндра і поршнів двигуна в цілому, так як газове паливо не змиває мастило циліндра;
  • Октанове число газу (в середньому більше 105) вище, ніж у бензину;
  • Ходові характеристики двигуна поліпшуються, двигун працює м’якше і тихіше;
  • Заміну масла можна проводити рідше;
  • Менше смол, різних інших відкладень і нагару в камері згоряння двигуна;
  • Можливість використовувати обидва види палива.

Основними недоліками ГБО є:

  • Спостерігається зниження потужності автомобіля на 5-7%;
  • Зменшується об’єм багажника, за рахунок розташування там газового балона;
  • Для прогріву системи ГБО при температурах нижче 0 ° С рекомендується використовувати бензин.

Завдяки високому професіоналізму та великому досвіду спеціалісти компанії “ВіпГаз” допоможуть підібрати максимально ефективне обладнання саме для вашого автомобіля, будь-то четверте покоління ГБО або газ на дизель. Також на станціях компанії ви можете замовити діагностичні роботи і ремонт ГБО на вашому автомобілі.





ІНШІ НОВИНИ