В Україні в 2019 році з’явиться новий вид соціальної допомоги

В Україні діти з важкими захворюваннями, але без статусу інваліда, з 2019 року отримають право на соціальну допомогу в розмірі близько 1,5 тис. грн щомісяця, яка згодом буде рости.

Подробиці про новий вид соцвиплат розповів в ефірі ObozTV начальник Головного територіального управління юстиції в місті Києві Станіслав Куценко.

За його словами, батькам таких дітей уже зараз можна подавати документи в управління праці та соціального захисту, щоб підготуватися заздалегідь.

“Це за місцем реєстрації. У Києві 10 районів, тобто 10 управлінь. Найкраще туди звернутися. У січні-лютому будуть черги охочих скористатися послугою, краще подбати зараз”, – попередив представник Мін’юсту.

Чиновник також повідомив, що документи для отримання виплат необхідно буде переоформляти раз на рік “за загальним правилом, як у нас відбувається і декларування, і нарахування соцдопомоги”.

“Верифікація буде відбуватися відповідно до медичних документів, які стосуються дитини. Це дитина, яка має важкі перинатальні ураження під час народження. Відповідно, медична установа повинна підтвердити, що саме ці захворювання має дитина”, – повідомив Куценко.

“Той із батьків, який доглядає за цією дитиною, буде отримувати допомогу. Зараз сума орієнтовано передбачається в розмірі 1,5 тис. грн. Це прожитковий мінімум на дитину відповідного віку. До 6 років він трохи менший, від 6 до 18 більший. У 2019 році він може щоквартально збільшуватися”, – розповів він.

Нагадаємо, новий вид соціальної допомоги розрахований на дітей, які хворіють на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, мають важкі вроджені вади розвитку, онкологічні та онкогематологічні захворювання, ДЦП, важкі психічні розлади, цукровий діабет першого типу, гостре або хронічне захворювання нирок 4-го ступеня, отримали важкі травми тощо.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ