В Україні тепер можна обміняти валюту просто в банкоматі

З 1 січня 2019 року в Україні почали діяти нові правила валютних операцій, згідно з якими можна буде здійснювати обмін валют в банкоматах і терміналах. Відповідне рішення Нацбанк прийняв в червні 2018 року і дав банкам і фінансовим організаціям півроку на підготовку до нових правил.

“Національний банк надає можливість банкам і фінансовим установам проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої. Після доопрацювання цими установами програмного забезпечення платіжного пристрою, фізичні особи зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв”, – говорилося в повідомленні НБУ.

Зазначено, що фактичним дозволом на проведення таких операцій став дозвіл банкам оформляти квитанції про валютно-обмінні операції не тільки в паперовій, але і в електронній формі.

Таким чином, відтепер обміняти гривні на долари, євро або іншу валюту можна в банкоматах і терміналах. Користувач має право протягом 15 хвилин здійснити зворотну операцію, тобто обміняти валюту назад. Якщо сума обміну перевищує 150 тисяч гривень, доведеться заповнити особисті дані. До цього відповідні операції дозволено було проводити тільки з готівкою.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ