Українцям безкоштовно встановлять лічильники газу: що відомо

В Україні споживачам встановлять лічильники газу за рахунок НАК “Нафтогаз-України”. Таким чином населенню не потрібно буде їх оплачувати з власної кишені.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду. За його словами, Кабінет міністрів рекомендуватиме “Нафтогазу” забезпечити домогосподарства приладами обліку газу за рахунок держпідприємства.

“У тому рішенні, яке ми сьогодні ухвалимо, буде рекомендація “Нафтогазу України” забезпечити всіх громадян України безкоштовними лічильниками”, – сказав він.

Гройсман також заявив. що уряд поверне для споживачів без лічильників знижені норми споживання газу, які були скасовані судовим рішенням у кінці 2018 року.

“Ми повертаємося до тих норм – було 3,3 (куб. м газу на одну особу на місяць. – Ред.) буде 3,29 – на 0,1 менше. І таким чином, щоб люди платили відповідно до справедливого обсягу, а не завищеного. Ми на поводу в цьому питанні ні у кого йти не будемо. Ці норми (знижені. – Ред.) сьогодні будуть затверджені”, – сказав він.

Відповідно до цього оплачувати платежі, виставлені споживачам без лічильників в січні, за завищеними нормами не потрібно.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ