Названі терміни зниження норм споживання газу

Норму споживання газу населенням без лічильників знизять з 9 серпня.

Так, при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання норма буде знижена з 9,8 куб. м до 3,29 куб. м на одну людину в місяць. При відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача з 18,3 кубометрів до 5,39 і для тих, хто використовує газову плиту і водонагрівач з 23,6 кубометрів до 10,49.

Кабмін встановив, що не допускається нарахування та облік заборгованості на особистому рахунку побутового споживача за газ, яка виникла в зв’язку з припиненням дії постанов уряду, які діяли раніше, за нормами споживання газу населенням без лічильників (прийнятих в 2015-2016 роках), крім того, не нараховується постачальникам газу для побутових споживачів заборгованість за газ в межах норм споживання газу при відсутності газових лічильників, затверджених постановою уряду від 8 червня 1996 року №619, в редакції, яка б діяла до 1 жовтня 2014 року, а також штрафні санкції, 3 відсотка річних та інфляційні витрати, нараховані на таку заборгованість.

Також Кабмін рекомендував Нафтогазу спільно з операторами газорозподільних мереж забезпечити встановлення індивідуальних лічильників газу за заявами побутових споживачів. Також уряд доручив Мінекономіки спільно з Нафтогазом забезпечити облік в фінплані НАК витрат на встановлення індивідуальних лічильників газу для побутових споживачів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ