В Україні пенсіонерам роздадуть по 2 тисячі гривень: що відомо

В Україні у березні-квітні роздадуть по 2410 гривень компенсації тим пенсіонерам, які зараз отримують мінімальну виплату.

Як заявив президент Петро Порошенко, йдеться про невиплачену індексацію 2015-2016 років, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У 2015-2016 роках, коли держава віддавала кожну копійку Пенсійного фонду для будівництва армії і захисту держави, тоді прийняли цілком виправдане рішення, що можливості для індексації пенсій не було… Ми сьогодні знайшли можливості, щоб повернути пенсіонерам і в першу чергу тим, у кого найменший рівень пенсії — мінімальна і нижче мінімальної — індексацію 2015-2016 років. За підрахунками, ми вийшли на цифру 2410 грн”, — сказав український лідер на нараді в Пенсійному фонді України в Києві.

Він роз’яснив, що компенсація пенсій поширюється тільки на тих, хто в результаті індексації, яка поновлюється з 1 березня, отримає невелику суму.

“Сьогодні від механізму пільгового розмитнення надійшло майже 13,6 млрд, зокрема майже 6 млрд за програмами старих автомобілів, які ми можемо зараз використовувати на підтримку пенсіонерів”, – повідомив Порошенко.

“Але будуть і ті, хто отримає 800, 900 і 1000 грн — їм компенсувати не треба, а тим, хто отримає 100 і 200 грн, — дадуть компенсацію протягом березня і квітня”, — зазначив Порошенко.

Як роз’яснив міністр соціальної політики Андрій Рева, йдеться про таку суму, оскільки саме такий ресурс можна виділити з бюджету за рахунок надходжень від закону про “євробляхи”, передає “Економічна правда”.

“Вперше явище, яке завдавало шкоди всій країні, було повернуте на користь певних категорій громадян. Тобто кошти від розмитнення “євроблях” у повному обсязі були спрямовані на такі виплати. Це ініціатива президента”, — заявив міністр.

За його словами, 2,410 тисяч гривень — це фактично та сума, яку людям не заплатили в 2015-2016 роках, коли була зупинена індексація пенсії.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ