Угорщина заявила про плани побудувати міст в Україну

Угорщина має намір побудувати новий міст через річку Тиса біля закарпатського міста Чоп. Про це повідомляє посольство України в Угорщині.

У п’ятницю, 1 березня, в Міністерстві інфраструктури України відбулася двостороння зустріч із заступником державного секретаря з питань регіонального та транскордонного співробітництва МЗС Угорщини Петером Кишш-Парциу і послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто.
“Угорською стороною було відзначено, що буде розроблено техніко-економічне обґрунтування будівництва нового моста через Тису біля міста Чоп і після 2020 року буде знайдено фінансування для його будівництва”, – йдеться в повідомленні.
Наголошується, що на цей час триває робота зі зменшення часу проходження поїзда Мукачеве-Будапешт із семи до шести годин.
“На зустрічі обговорювалися важливі питання двостороннього співробітництва, насамперед поточна ситуація щодо інфраструктурних проектів Рамкової угоди між урядом України та урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги, який був підписаний 24 листопада 2016 року в Будапешті.




ІНШІ НОВИНИ