Без збоїв: як буде працювати ПриватБанк після рішення суду

Рада з фінансової стабільності України провела засідання за участю представників Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Європейського банку реконструкції та розвитку й констатувала безперебійну роботу ПриватБанку.

Члени ради обговорили потенційний вплив на фінансову стабільність рішення суду про незаконність націоналізації фінустанови і домовилися про подальші дії, йдеться на сайті Національного банку України.

Учасники засідання прийшли до висновку, що після прийняття рішення судом про неправомірність виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку ситуація залишається спокійною і контрольованою.

Зокрема, фінансова установа працює в звичайному режимі, повністю і своєчасно виконує всі зобов’язання перед клієнтами.

Водночас відповідне рішення суду створює правову невизначеність і потенційні ризики для фінансової стабільності України в майбутньому.

Це рішення суду також ускладнює співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком і ЄБРР, а також ускладнює захист інтересів держави в судових процесах в інших юрисдикціях із відшкодування збитків, заподіяних банку і державі колишніми власниками ПриватБанку.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ