За комуналку доведеться платити по-новому: українцям приготували “сюрприз”

В Україні набув чинності закон про житлово-комунальні послуги – платіжки за травень прийдуть вже із нововведеннями.

“На українців чекає декілька цікавих “подаруночків” до літньої відпустки”, – пише у блозі OBOZREVATEL адвокат, координатор ОО “Стоп корупції” Богдан Хмельницкий.

Зокрема, у квитанціях з’являться окремі розділи за “індивідуальне” і “колективне” споживання води, опалення та електрики. Колективне споживання – це покази лічильників на будинок.

“Що це означає? Що постачальник більше не хоче терпіти збитки через “небаланс” щодо будинку – коли фактично спожили одне, а нараховано у платіжках усіх мешканців зовсім інше. Відтепер усі їхні небаланси оплачуватимуться з нашої кишені”, – наголосив Хмельницкий.

За його словами, до пункту “колективне користування” увійдуть також втрати води чи газу у випадку пошкодження магістральної труби.

“Нестача по будинку розподіляється пропорційно площі квартир між усіма мешканцями. Можливо, ви заплатите за себе і за того хлопця, в якого вже місяць тече бачок, але його це не обходить – він не має лічильника. Можливо, і за умільців, які “відмотали” свої квартирні лічильники. Або ж за тих, хто не вимикає світло у загальному коридорі. Як пощастить”, – підсумував Хмельницкий.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ