Українці платитимуть за газ за різними тарифами: що відбувається

В Україні кінцева вартість газу буде відрізнятися залежно від регіону. Якщо раніше вартість транспортування була для всіх однаковою, за новими правилами вона буде варіюватися.

Відзначимо, кінцева ціна блакитного палива складається з трьох частин: транспортування і розподіл, ПДВ і прайс “Нафтогазу”. “Споживачам слід звернути увагу на те, що кінцева вартість блакитного палива в платіжках буде різною на всій території України. Така різниця обумовлена рішенням НКРЕКП про введення для “Укртрансгазу” тарифу на транспортування, виходячи з замовленої потужності”, – йдеться в заявлені Ассоціаціі газового ринку України .

Наприклад, в Черкасах будуть платити за блакитне паливо 7,9 грн за кубометр, а в Харкові – 8,4 грн.

Відзначимо, “Нафтогаз” після рішення Кабінету міністрів переглянув тариф на газ для простих українців. Газсбитам (займаються постачанням блакитного палива) вже надіслали доповнення до договорів, згідно з якими за кожен куб доведеться платити 8,247 грн. Однак, для окремих регіонів ця цифра може виявитися вище.

Це на 4% нижче, ніж в квітні. Однак в червні тариф знову переглянуть, і ціна за різними оцінками може виявитися на 4-5% більше.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ