В Україні вже з 1 липня підвищать пенсії: кому і на скільки

В Україні уряд планує підвищити пенсії пенсіонерам із великим стажем, але невеликими заробітними платами на постійній основі з 1 липня.

Відповідне рішення ухвалить Кабінет міністрів України на наступному засіданні, повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Півтора роки тому — у січні 2018 року, у Маріуполі — я пообіцяв: урядова пенсійна реформа зачепить всі без винятку категорії пенсіонерів. Відтоді виплати збільшувалися — і для військових пенсіонерів, і для представників “шкідливих” і небезпечних професій. Єдиною категорією, яка вимагала нашого посиленої уваги, були працівники, що мали великий трудовий стаж, але маленькі зарплати, а отже малі відрахування”, — сказав Гройсман.

За словами прем’єра, завдяки можливостям економіки і загальному економічному зростанню, в уряді фіналізували рішення, які дозволять збільшити виплати пенсіонерам із великим стажем, але невеликими зарплатами на постійній основі з 1 липня.

“На найближчому засіданні уряду ми завершимо всі процедурні моменти”, — запевнив він.

Таким чином, жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем більш ніж 35 років, отримають підвищення пенсій. Гройсман зазначив, що пенсії становитимуть не менше 2 тис. грн.

“Це буде черговий етап перерахунку пенсій, а далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі”, — додав прем’єр.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ