“Нічний тариф” на електроенергію скасують? У Нацкомісії зробили заяву

Українці зможуть платити за електроенергію вдвічі менше за допомогою двозонного лічильника і після 1 липня.

Про це повідомили в Національній комісії в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Також інформацію підтвердили і представники київського постачальника “струму”. У той же час низка ЗМІ, посилаючись на слова представника “Житомиробленерго”, заявляють: “нічний” тариф буде діяти тільки до 1 липня.

“Тарифи на електроенергію для побутових споживачів (населення) залежно від періоду часу продовжать діяти і після 1 липня 2019-го”, – повідомили в НКРЕКП,

Що дає двозонний лічильник:

З 23 до 7 ранку електроенергія буде рахуватися за тарифом удвічі нижчим за звичайний;

Кому варто встановлювати:

Якщо обсяг споживання перевищує 300 кВт*год;

Наприклад, такий лічильник дозволить економити українцям з електричними бойлерами. Якщо бойлером потужністю 2 кВт і об’ємом 80 літрів підігріти кубометр води, знадобиться приблизно 2 години і 50 кВт×год електроенергії. З урахуванням вартості холодної води і електроенергії, такий обсяг обійдеться приблизно в 65-66 грн. Якщо ж встановити двозонний лічильник і підігрівати воду після 23:00, заплатити доведеться лише 42 грн.

Лічильник коштує 1,5-2,5 тис. грн (залежно від продавця). Щоб він повністю окупився десь за півтора року, достатньо споживати за “нічним тарифом” 100 кВт*год електроенергії на місяць.

Нагадаємо, що в Україні з 1 січня 2019 року почала працювати нова модель роздрібного ринку електроенергії. Всім споживачам доведеться підписати нові договори з постачальниками.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ