Компанії “Мотор Січ” 2 роки фінансували “ДНР”, – СБУ

Співробітники СБУ припинили незаконні оборудки групи компаній “Мотор Січ”, які протягом 2-х років фінансували діяльність “ДНР”. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що посадовці відокремленого підрозділу групи “Сніжнянський машинобудівний завод”, який розташований в окупованій Донеччині, при здійсненні господарської діяльності проводили безтоварні операції із суб’єктами підприємницької діяльності, які знаходяться на території “ДНР”.

У результаті оборудки до “Центрального Республиканского банка ДНР” надходили платежі “Сніжнянського машинобудівного заводу” у вигляді сплати непередбачених українським законом “податків та інших обов’язкових платежів”.

Зокрема, за 2015 рік “Сніжнянський машинобудівний завод” до бюджету “ДНР” сплатив понад 32 млн російських рублів.

Завод також передавав на безоплатній основі товарно-матеріальні цінності для потреб “Міністерства доходів та зборів Донецької народної республіки”, через яке безпосередньо фінансувались бойовики.

Слідчі СБУ оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу “Сніжнянський машинобудівний завод” за ч. 2 ст. 258-5 ККУ (фінансування тероризму).

Джерело